"Üreticiler Dijital Pazarla Buluşuyor, Türkiye Kazanıyor"

Erdemli Belediyesi E Ticaret Dijital Dönüşüm Projesi’nde üreticiler dijital pazarla buluşuyor, ülkemiz kazanıyor.

10 Ağustos 2020 Pazartesi, 07:26
"Üreticiler Dijital Pazarla Buluşuyor, Türkiye Kazanıyor"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip projede, Erdemli Belediyesi üretici ve esnaflara ücretsiz olarak e ticaret eğitimi ve sayfaları veriyor.
Üreticilere alternatif pazar yerleri oluşturmak için yola çıktıklarını vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Erdemlimizde senenin on iki ayı ürün üretiliyor. Şu anda rakım bin dört yüzlerdeyiz ve gördüğünüz gibi burada ciddi bir üretim var. Ülke ekonomimize ciddi bir katkı var. Bizde belediye olarak vatandaşlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini dünya pazarıyla buluşturmak adına, onların hem aile bütçelerine hem de ülke ekonomilerine katkı sunmak adına e ticaret projesi başlattık. Yirmi tane uzmanımızı Erdemlimize davet ederek e ticaret sürecini başlatıyoruz. Bizim burada amacımız hem ülke ekonomisine, hem aile bütçesine katkı sunmak. Çok ciddi bir potansiyel var. Şu ana kadar, 150’ye yakın girişimcimiz müracaat etti eğitim alacağız diye. Projede Google bize reklam anlaşması var. Bunların sponsorluğu söz konusu. Dünya devi olan firmalarla birçok üreticimizi buluşturup, Erdemlimizin ürünlerini dünya pazarı ile buluşturacağız. Çiftçilerimizin ürettiği bu göz nuru ürünler, dünya pazarı ile buluşturmayı hedefliyoruz. Buda çiftçimizin daha çok kazanması ve üretime daha çok katkı sunmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.
Üreticileri dijital pazarla buluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Tollu, “Dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, inovasyona (yeniliğe) ve değişime önem veren bir bakış açısıyla projelerimizi geliştirdik. Erdemli Belediyesi olarak; üreten, ürettiğini artı değere dönüştüren bir vizyonla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda değişen ve dijitalleşmenin giderek önem kazandığı bu yeni dünyaya dahil olmak, hem ilçemizin hem de tarımın geleceği açısından oldukça önemlidir. Hayata geçirdiğimiz “E-ticaret Projesi”de bu vizyonun bir parçasıdır. Bu projeyle; üreticilerimiz ürünlerini pazarlarken yalnız yerli pazarla kalmayacak, ürünler hem kendi ülkemizde hem de dünya sofralarında yerini alacak. Kısacası pazar ağımız büyüyecek, üreticimiz artık ürünlerini tarladan sofraya, tek tuşla gönderebilecek” dedi.
Projenin detaylarını anlatan Başkan Tollu Konuşmasını şöyle sürdürdü;
Projenin Amacı
E-Ticaret Projesi’yle, üreticilerimizin ürününe değer katmak, ürünün tarladan sofraya ilk elden götürülmesine aracılık etmek.
Neden Dijital Dönüşüm?
Dünya değişiyor, teknolojinin ilerlemesiyle tüketici eğilimleri de değişiyor, geleneksel pazarlama yöntemleriyle girdiğimiz ticaret artık evrimleşerek dijital dünyada yerini alamaya başladı. Bu anlamda yeni ticaret anlayışına dahil olarak üreticimizin ilçemizin kalkınması için dijital dönüşüm ağına biz de Erdemli olarak dahil olmalıyız.
Neden Ücretsiz?
Erdemli Belediyesi hizmet anlayışı gereği ekonomisi ne olursa olsun her kesimden vatandaşın yararlanmasını sağlayacak, adil bir yönetim anlayışıyla çalıştığından proje ücretsiz olarak hayata geçiyor.
Eğitim Süreci ?
Eğitim süreci 10 Ağustos Pazartesi saat 10.30’da, Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi’nde başlıyor. Eğitim 15 gün sürecek.
Proje Destekçileri?
Projeyi, google, hepsiburda, gittigidiyor, n11, AliExpress gibi dünya devleri projeyi destekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin