Ünlü kumaş firması özsermayesini 100 milyon TL artırıyor

İSTANBUL - Ünlü yünlü kumaş üreticilerinden Altınyıldız, özsermayesini 100 milyon TL artırarak Çerkezköy’deki fabrika arsasını satın almayı da içeren yeni bir yatırım planını devreye alıyor

20 Kasım 2015 Cuma, 22:41
Ünlü kumaş firması özsermayesini 100 milyon TL artırıyor
-

İSTANBUL - Ünlü yünlü kumaş üreticilerinden Altınyıldız, özsermayesini 100 milyon TL artırarak Çerkezköy’deki fabrika arsasını satın almayı da içeren yeni bir yatırım planını devreye alıyor. Tamamı nakden karşılanacak artıştan sağlanacak kaynakla üretimde verimlilik, katma değer ve rekabet gücünü yükseltecek yatırımların hayata geçirilmesi planlanıyor. Yeni yatırım planı çerçevesinde, Çerkezköy OSB içinde yer alan ve Avrupa’nın en büyük entegre tekstil fabrikalarından biri olan 45 bin metrakare kapalı kullanım alanlı fabrika binaları ve yaklaşık 125 dönüm açık alanı içeren arsanın, Akkök grubuna bağlı Akiş GYO’dan satın alınmasına karar verildi. KDV hariç 24,7 milyon ABD Doları tutarındaki satın alma bedeli 5 yılda eşit taksitlerle ödenecek.

Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Altınyıldız'ın gruplarının gurur kaynağı olan 65 yıllık lider bir marka olduğunu ifade ederek, ayrıca Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde geliştirdikleri kumaşlarla pek çok dünya markasının tercihi haline geldiklerini kaydetti. Boyner, "Bu yenilikçi ve lider pozisyonumuzu gelecekte daha da güçlendirerek sürdüreceğiz. Tekstil üretiminde artan global rekabet ve yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri de değerlendirerek özkaynak yapımızı güçlendirme kararı aldık. Yönetim kurulumuzla birlikte kararlaştırdığımız yeni bir yatırım planını hayata geçiriyoruz. Altınyıldız önümüzdeki yıllarda da inovasyonla büyümeye ve Türkiye için katma değer yaratmaya devam edecek.” dedi.

1952 yılından bu yana faaliyet gösteren Altınyıldız, yıllık 10 milyon metre kumaş üretim kapasitesine sahip. Fransa, ABD, Almanya, İspanya, İngiltere, İtalya ve Japonya dahil 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapıyor. Yurtdışı satışlarını ABD’de bulunan satış ofisinin yanısıra Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Danimarka, Japonya ve Tayvan’daki satış temsilcilikleriyle gerçekleştiriyor.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısı Tarsus TSO’da Gerçekleştirildi
VALİ TOROS, AVUSTURYA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ GABRİELE JUEN VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS BAŞKANLIĞI'NDA GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS 'TA SEYİR HALİNDEKİ ARAÇTA YANGIN
ERDEMLİ'DE ORMAN YANGINI
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN YAŞAMA DOKUNAN HİZMET
Tarsus Amerikan Kültür Kids okulunda aylardır süren skandal iddiaları doğru mu?
Fazıl Say Konserinde Tepki Çeken Uygulama: "Sahneye Sandalye Atıp En Önü Kapladılar"
Tarsus Ticaret Borsası’ndan İngilizce Dil Eğitimine Önemli Destek!
MEZİTLİ'YE 150 YATAK KAPASİTELİ DEVLET HASTANESİ

Mersin Haber ,Mersin