Ümit Karadiken Dünyanın En Büyük Geleneksel Uluslar Arası Okçuluk Turnuvası’na Katılmaya Hak Kazandı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından düzenlenen 7. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu organizasyonunun bölge elemelerine katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü çalışanlarından Ümit Karadiken elemelerden geçerek Fetih Kupası finallerine katılmaya hak kazandı.

13 Mayıs 2019 Pazartesi, 13:24
Ümit Karadiken Dünyanın En Büyük Geleneksel Uluslar Arası Okçuluk Turnuvası’na Katılmaya Hak Kazandı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Aralarında dünyanın 50 ülkesi ve Türkiye’den olimpik ve geleneksel okçularınında bulunduğu 500 sporcunun katılımıyla düzenlenecek 7. Uluslararası Fetih Kupası müsabakaların beraberinde, 27-28-29 Mayıs 2019 tarihlerinde düzenlenecektir. 7’nci Fetih Kupası’na katılımın yoğun olması sebebiyle yarışmaların öncesinde Burdur, Ankara, Tokat, Elazığ ve İstanbul’da binlece okçunun katılımıyla Geleneksel Türk Okçuluğu Bölge elemeleri düzenlendi.
Elazığ’da düzenlen elemelere katılan MESKİ Genel Müdürlüğü, Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışmakta olan Ümit Karadiken 420 sporcunun katıldığı elemelerde kontejanına girerek İstanbulda düzenlenecek olan Dünyanın en büyük geleneksel uluslar arası okçuluk turnuvası finallerinde yarışmaya elde etti.
Okçular Vakfı tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Fetih Kupasında 50 ülkeden dünyanın en iyi okçularınında aralarında bulunduğu 500 sporcu dereceye girmek için yarışacak. Fetih Kupası müsabakaları 27 Mayıs 2019 tarihinde Okçular Tekkesin’de başlayacak ve 29 Mayıs günü finallerile sona erecek.
Finallerinde mücadele etme hakkı kazanan Ümit Karadiken, " Atalarımızdan kalan bu kültürel mirası layıkıyla öğrenip ve gelecek nesillerinde yaşatması için özveriyle çalışıyorum. Öğrenmekle kalmayıp öğretmeninde ayrı gururunu yaşıyorum. İstanbul'un fethi kutlamaları kapsamında yapılacak olan dünyanın en büyük geleneksel okçuluk turnuvasında Mersin’i en iyi şekilde temsil edip derece elde edeceğime inanıyorum." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin