Uluslararası Engellilik Zirvesi’ne Mersin Barosu’nu Temsilen Yönetim Kurulu Üyeleri Bilgiler Verdi

Mersin’de Uluslararası Engellilik Zirvesi düzenlendi

11 Aralık 2021 Cumartesi, 11:34
Uluslararası Engellilik Zirvesi’ne Mersin Barosu’nu Temsilen Yönetim Kurulu Üyeleri Bilgiler Verdi
-

Avrupa Birliği ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı VI kapsamında EBAGEM tarafından yürütülen "Sürdürülebilir Diyalog ile Köprüler Kuralım" projesi kapsamında düzenlenen Uluslararası Engellilik Zirvesi’nde, proje paydaşı olan Mersin Barosu ve diğer paydaşlar engellilerle bir araya gelerek, hayata geçireceği projeleri sundu.
Engelli Olan Bireyler ve Aileleri Gelişim Merkezi Derneği (EBAGEM )’nin ev sahipliğinde Mersin’de bir otelde düzenlenen Uluslararası Engellilik Zirvesi’nde, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Selman Çetin, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Mustafa Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, EBAGEM Başkanı Ayda Yeter Serin, ADAPTO Derneği Genel Koordinatörü Raluca Oencea ile Türkiye, Romanya, Slovenya ve Yunanistan’dan çok sayıda engelli bir araya gelerek, proje paydaşı olan Mersin Barosu ve diğer paydaşlar, yaptığı çalışmaları ve gerçekleştireceği projeleri katılımcılarla paylaştı.
Uluslararası Engellilik Zirvesi’ne Mersin Barosu’nu temsilen yönetim kurulu üyesi Av. R. Sina Aycan, Proje Eğitmeni Av. Elif Tozlu, Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Av. Ahmet Orçun Özekenci, Av. Ayşe Nur Dölek ve Av. Murat Emre Özkaya katılarak, Mersin merkez adliyesi, ilçe adliyeler ile Baroda, engelli avukatların ve vatandaşların işlerini engelsiz bir şekilde yapabilmeleri için yapılması gereken fiziki düzenlemeleri içeren projeyi sunup, engelli bireylerin adliyelerde hayatını kolaylaştırmak için, adliye personellerine ve avukatlara yönelik düzenleyeceği eğitim çalışması hakkında bilgiler verdi.
Sürdürülebilir Diyalog ile Köprüler Kuralım Projesi, Türkiye ve Avrupa Birliği’ndeki engelli hakları alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşları arasında engelli haklarıyla ilgili diyaloğunun iyileştirilmesine, yeni ortaklıklar ve diyalog kurmaya katkı sunmayı amaçlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ATEŞ SAVAŞÇILARINDAN GÜLNAR, ANAMUR VE MUT'TA ÇIKAN YANGINLARA ANINDA MÜDAHALE
TARSUS TSO İLE TARSUS BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNDE "YEŞİL ÇATI TARSUS" PROJE TOPLANTISI
VALİ  TOROS, ÇAD CUMHURİYETİ TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ADOUM DANGAİ NOKOUR GUET VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ
MERSİN'DE GÜMRÜK KAÇAĞI ELEKTRONİK SİGARA VE KAÇAK EŞYA YAKALANDI
BÜYÜKŞEHİR, TARSUS CETVEL KÖPRÜSÜ KAVŞAĞI’NI MODERN HALE GETİRDİ
ÖĞRENCİLERİN EN SEVDİĞİ ŞEHİRLERDEN BİRİ YİNE MERSİN OLDU
ERDEMLİ'DE SABAH DENİZE GİREN EMEKLİ ASKER HAYATINI KAYBETTİ
ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMİZLENDİ! 6 TON ÇÖP ÇIKTI
SİLİFKE'DE AĞAÇLIK ALANDA YANGIN
ÜLKÜ OCAKLARI MERSİN İL BAŞKANI AHMET BEBEK, ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ YAZ KAMPINI ZİYARET ETTİ

Mersin Haber ,Mersin