Ülkem Cennettir; “Her Üyemize Bir Müze Kart”

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Ülkem Cennettir; “Her Üyemize Bir Müze Kart” sloganı ve zirai donu hatırlattığı toplantıda Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Titiz tarım ve gıda sektöründe daha aktif bir rol üstlenilmeli dedi.

19 Mart 2025 Çarşamba, 22:15
Ülkem Cennettir; “Her Üyemize Bir Müze Kart”
-

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Ülkem Cennettir; “Her Üyemize Bir Müze Kart” sloganı ve zirai donu hatırlattığı toplantıda Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Titiz tarım ve gıda sektöründe daha aktif bir rol üstlenilmeli dedi.
 
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, haftalık olağan toplantısını Borsa Başkanı Mustafa Teke başkanlığında gerçekleştirdi.
 
Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, İlhan Titiz ve Ayhan Bayram’ın katıldığı toplantıda Borsa Başkanı Teke, zirai donu hatırlattı.
 
Ülkem Cennettir; “Her Üyemize Bir Müze Kart” tahsisini de değinen Teke,” Ülkem Cennettir; “Her Üyemize Bir Müze Kart”  sloganı ile kültürel varlıklarımızın sergilendiği 320 ye yakın müze ve ören yerine ziyarette kullanılması için 31 Mart 2025 tarihine kadar her borsa üyemize bir adet müze kart tahsis edilmiştir” dedi.
 
Geçen ay yaşanan olumsuz hava koşullarının, yaş meyve sebze üretimini etkilediğini hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, soğuk havanın ürün veriminin düşmesine hava şartları nedeniyle arz edilen ürün miktarı azalacağını, bu dönem fiyat artışlarının kaçınılmaz olacağını söyledi. Teke “Şu ana kadar don sigortası yaptıran ve yaptırmayan üreticilerin durumlarının ne olacağı konusunda yetkililiklerden henüz bir açıklama gelmedi. Bu konuda yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz, ancak ihracata yönelik ürünlerde ki hasar tespitlerinin bir an önce tamamlanması ve sonuçlandırılmasında ısrarcıyız. Yaşanan zirai donun bıraktığı tahrifat öyle bir yıl içinde toparlanmaya yeniden zarar gören bahçelerin bir sonraki sezona tam verimle hazır olacağı anlamı taşımıyor ne yazık ki. Yaşanılan bu süreçte başta üreticiler olmak üzere, ihracatçılarımız ve tarımda çalışanlarımızda ciddi etkilendi. Zarar gören sektörü korumak adına alınması gereken önlemleri ilgili makamlara ilettik. Tarımda çalışan işçilerimizin de üreticinin yanında olmasını temenni ediyoruz.” Dedi.
Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Titiz ise, Tarsus’un gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılmasının önemli olduğuna dikkat çekerek “Tarsus, gerekli alt yapı, işgücü ve ticaret kültürü ile güçlü bir yapıya sahip. Bizim yerli ürünlerimizi katma değerinin arttırılmasına, katma değeri yüksek işlenmiş ürünlere dönüştürecek mekanizmalar kurmaya ihtiyacımız var.  Beklentimiz, bu dönüşümün sağlanmasına yönelik adımların atılması ve ilgili teşvikler ile desteklerin bu doğrultuda düzenlenmesidir. Hedefimiz, geleceğin sektörü olan tarım ve gıda sektöründe daha aktif bir rol üstlenmektir.” Dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS TİCARET BORSASI PERSONELİ'NE "İŞ' te MUTLULUK" EĞİTİMİ
Ülkem Cennettir; “Her Üyemize Bir Müze Kart”
BÜYÜKELÇİ BİLGİÇ, MERSİN STANDINI ZİYARRT ETTİ
Bozyazı'da  Öğrencilerden Fidan Dikim Etkinliği
MTSO, Moskova Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına Katıldı
ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 110. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI
MTSO, Mersinli Sanayicinin Dijital Dönüşümüne Destek Verecek
SİLİFKE BELEDİYESPOR'DA 23 ELAZIĞ FK HAZIRLIĞI
KAYMAKAM AKYÜZ'E MECLİS ÜYELERİ, ERDOĞAN, ŞENDAĞ, YILIK VE AVŞAR'DAN ZİYARET
TARSUS'TA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI

Mersin Haber ,Mersin