Ülke Ekonomisine 3 Milyar TL’lik Katma Değer Yaratıyoruz

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, “Ülke ekonomisine 3 milyar TL’lik katma değer yaratıyoruz”

01 Kasım 2019 Cuma, 16:16
Ülke Ekonomisine 3 Milyar TL’lik Katma Değer Yaratıyoruz
-

Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Tarsus, coğrafi konumu itibarıyla binlerce yıldır ticaretin en önemli merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Cumhuriyetin ilanından 3 yıl sonra 1926 yılında ilçedeki ticaret faaliyetlerini daha da geliştirmek amacıyla kurulan Tarsus Ticaret Borsası da hem bölgenin hem de Türkiye’nin önemli ticari aktörlerinden biri haline geldi. Borsa olarak günümüzde ülke ekonomisine 3 milyar TL’lik katma değer kazandırdıklarını belirten Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, “‘Tarsus için çalışıyor, Türkiye için üretiyoruz’ 2019 yılındaki sloganımızla, ‘Tarsus'un tarımsal ticarette merkez, tarımda ülkenin moderni ve modeli, tarıma dayalı sanayide yatırım cenneti olmasına, sadece Türkiye değil, dünya ölçeğinde işaret edilen bir cazibe ve marka kent olmasına katkı sağlamak hedefimizdir” diye belirtti.

“46 çeşit kotasyon maddesi ile 3 milyar TL'lık işlem hacmi gerçekleştiriliyor”

Tarsus’un sahip olduğu ticari kapasitesinin arttırılması için sürekli olarak yeni yatırımlar yatıklarını, tarımsal üretime ve markalaşmaya destek olduklarını ifade eden Kaya, “1950 ve 1960’lı yıllarda kotasyonunda sadece arpa, buğday, susam ve pamuk tescili ile 2 bin 904 TL'lik işlem hacmindeki borsamızda bugün 46 çeşit kotasyon maddesi ile 3 milyar TL'lık işlem hacmi gerçekleştirilmektedir. 1976 yılına kadar 80 metrelik bir binada hizmet veren borsamız, 1976 dan 2014 yılına kadar 6 katlı binasından bugün hububat depoları, elektronik satış salonu, soğuk hava depoları ve 40 bin tonluk lisanslı depo yatırımı ile 30 dönümlük hizmet alanında Türkiye’de Kurulu 113 Ticaret Borsası içinde her geçen yıl işlem hacmi bakımından tescil kıymetlerinde artışlar göstermekte, günden güne çağın yeniliklerine uygun sistemler kurarak modern borsacılık yapma yolunda gayretlerini sürdürmektedir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin