"Türkiye’nin Mühendis Kızları" Projesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla başlattıkları “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesi kapsamında okullarda gerçekleştirilen rol model buluşmalarıyla 20 ilde 75 lisede 22.500 öğrenciye ulaştıklarını söyledi.

03 Nisan 2021 Cumartesi, 15:51
"Türkiye’nin Mühendis Kızları" Projesi
-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın kız çocuklarının eğitimine büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını ve bu doğrultuda gerçekleştirilen çalışmalara öncülük ettiklerini ifade eden Bakan Selçuk, “Bilim ve teknolojide farklılık oluşturan ve birçok alanda dereceye giren genç kızlarımız hepimize güç ve ilham veriyor” dedi.

Selçuk, “Mühendis olmak isteyen kız öğrencilerin desteklenmesi amacıyla başlattığımız ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’ni lise ve üniversite olmak üzere iki program şeklinde sürdürüyoruz” diye konuştu.

“50 Okuldan 150 Gönüllü Öğretmenimiz, Mühendislik Faaliyetlerini Tanıtacak”

Lise programındaki faaliyetler arasında eğitimler, farkındalık oluşturan oyun ve sanal gerçeklik uygulamaları ile her okulla gerçekleştirilen rol model buluşmaları yer aldığını vurgulayan Selçuk, “Salgın sürecinde çevrimiçi gerçekleştirdiğimiz faaliyetler kapsamında 20 okulda 75 lisede 22.500 öğrenciye ulaştık. Yeni dönemde de 50 okuldan 150 gönüllü öğretmenimizle çalışmalara devam edeceğiz. Proje kapsamında eğitim alan bu öğretmenlerimiz; lise öğrencileri, öğretmenler ve veliler için mühendislik mesleğini tanıtıcı faaliyetler gerçekleştirecek” dedi.

“Mühendise Sor” Uygulaması

Ayrıca, projenin web sitesinde (https://www.turkiyeninmuhendiskizlari.com/) “Mühendise Sor” uygulaması başlatıldı. Gönüllü kadın mühendislere öğrencilerin sorular yöneltebildiği bu uygulama üzerinden şu ana kadar 424 soru cevaplandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin