Türkiye Belediyeler Birliği’nde Mersin’i Temsil Edecek Üyeler Belli Oldu

Yeni dönemde Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Mersin’i temsil edecek üye seçim toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi.

23 Mayıs 2024 Perşembe, 11:20
Türkiye Belediyeler Birliği’nde Mersin’i Temsil Edecek Üyeler Belli Oldu
-

13 ilçe için kurulan 7 sandıkta, CHP ve Cumhur İttifakı’nın oluşturduğu 2 blok liste oylamaya sunuldu. İlçe Belediye Başkanları ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri’nin oy kullandığı seçimi, CHP grubunun teklif ettiği liste kazandı.
  
31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası, Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Mersin’i temsil edecek üye seçim toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe Belediye Başkanları ile Belediyei Meclis Üyeleri katıldı.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Uyan’ın başkanlık ettiği ve ilçe nüfusları en fazla olan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın katip üye olduğu oturumda Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri oy kullandı. 13 ilçe için kurulan 7 sandıkta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve MHP ile Ak Parti’den oluşan Cumhur İttifakı’nın oluşturduğu 2 blok liste divan başkanlığına yazılı teklif edildi. 13 asil ve 7 yedek üyenin gizli oyla seçildiği oylama sonucunda, CHP grubunun teklif ettiği listede yer alan üyeler seçimi kazandı.
 
Uyan: “Mersin’i temsil edecek 13 asil ve 7 yedek üye seçimi yapıldı”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Uyan, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyesi seçimlerinin yapılmasıyla ilgili bilgi vererek, “Büyükşehir Belediye Başkanları, il belediye başkanları ve nüfusu 100 bin ve daha fazla olan ilçe belediye başkanları, Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nin doğal üyesi olduğundan, bunlar için herhangi bir seçim yapılmadı. Ancak bu üyeler yapılacak seçimde oy kullanabildi. Başkanlık divanımız oluşturularak seçime geçildi. Tüm oylama çalışmaları, divan gözetiminde ve başkanlığında yapılmıştır” dedi.
 
“Seçimi CHP grubunun teklif listesinde yer alan üyeler kazanmıştır”
Seçim sonucu ile ilgili detayları da paylaşan Uyan, “Kazanan asil üyeler; Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Çamlıyayla Belediye Başkanı Mehmet Fatih Sofu ile Meclis üyeleri Mahmut Dönmez, Murat Sakuçoğlu, Orhun Çakır, Gülşah Yıldırım Genç, Hamit Mert Avcı, İsmet Kırboğa, Feride Aslan Bilgiç, Tamer Güner ve Tekin Mutlu’dan oluşurken; yedek üyeler Murat Çetinel, Nesim Topukçu, Mehmet Halil Demir, Deniz Gürocak, Hande Kerimgiller, Gürol Akbaş ve Muhammet Cingöz’den oluşmuştur” ifadelerini kullandı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir’in Kıyafet Evleri’nde Yine Bayram Sevinci Yaşanıyor
Mersin Büyükşehir’in Tüm Birimleri Kurban Bayramı’na Hazır, Ekipler Bayram Öncesi Tüm Hazırlıklarını Yaptı
Büyükşehir Ve Meski Yetkilileri Çamlıyayla’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Üzerine Uydu Takip Cihazı Takılan ‘Kızkalesi’ Ve ‘Mersin Üniversitesi’ Denize Bırakıldı, ‘Deniz Kaplumbağalarının Uydu İle İzlenmesi Projesi’ Hayata Geçirildi
Mersin Büyükşehir’in ‘Afet Ve İmar Çalıştayı’ Kent Paydaşlarının Katılımıyla Gerçekleşti
Mersin Büyükşehir’in Gönülden Sesler Korosu’ndan ‘Mersin’de Yaz Nağmeleri’ Konseri
Başkan Vahap Seçer’den Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
Başkan Seçer, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Düzenlenen Programa Katıldı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde Karne Heyecanı
Mersin Büyükşehir Zabıtası Kent Huzuru İçin Çalışmalarını Titizlikle Sürdürüyor

Mersin Haber ,Mersin