Tüm Dünyayı Etkisi Altına Alan Koronavirüs Salgını Dolayısıyla Mersin'de Ertelenen Kültür ve Sanat Etkinlikler, Alternatif Çözümler Eşliğinde Vatandaşlarla Buluşmaya Devam Ediyor

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Kent Orkestrası, Konservatuvar ve Oda Müziği Topluluğu sanatçılarının gerçekleştirdikleri konserler, haftanın belirli gün ve saatlerinde sosyal medyadan paylaşılıyor. Sanatçılar verdikleri konserlerle vatandaşların evine konuk oluyor, zorlu süreçte sanatla moral veriyor.

08 Nisan 2020 Çarşamba, 09:59
G: 08.04.2020 - 13:14
Tüm Dünyayı Etkisi Altına Alan Koronavirüs Salgını Dolayısıyla Mersin'de Ertelenen Kültür ve Sanat Etkinlikler, Alternatif Çözümler Eşliğinde Vatandaşlarla Buluşmaya Devam Ediyor
-

Yapılan konserlerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın geçmişte oynadığı bazı oyunlar ve çocuklar için masal dinletisi de sosyal medyada yapılacak programda yerini aldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını dolayısıyla ertelenen kültür ve sanat etkinliklerini, alternatif çözümler eşliğinde vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan sanatçılar, zorunlu olmadıkça evden çıkmayan yurttaşlara sanatlarını icra etmenin en güzel örneklerini veriyor. Teknolojinin de imkanlarını kullanan sanatçılar, Daire Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından, belirli zamanlarda vatandaşların evlerine konuk oluyor.
Mini konserler vatandaşlara moral oluyor
Son olarak Daire Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından Konservatuvar Türk Halk Müziği Konseri ile Belediye Orkestrası’nın gerçekleştirdiği mini konser yayınlandı. Yaklaşık 2 haftadır evde hazırladıkları şarkıları mini konserlerle sosyal medya aracılığı ile paylaşan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı sanatçıları, bu süreç içerisinde yeni projeler üretmeye devam ediyor.
“Vatandaşlarımızın kültür-sanat etkinliklerinden uzak kalmaması için çaba gösteriyoruz”
Mersinli önemli sanatçıların da mesajlarının periyodik olarak sosyal medya hesaplarından paylaşıldığını kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger, “Şu ana kadar Ahmet Yeşil ve İpek Ongun gibi sanatçılarımızın mesajlarını sosyal mecrada paylaştık. Önümüzdeki süreçte, kendi alanlarında saygın yerleri olan birçok değerli sanatçımızın mesajlarını paylaşmaya devam edeceğiz. Ayrıca Daire Başkanlığımız bünyesinde bulunan Kent Orkestrası, Konservatuvar ve Oda Müziği Topluluğu sanatçılarımızın gerçekleştirdikleri konserleri, haftanın belirli gün ve saatlerinde paylaşıyoruz. Tiyatromuzun geçmişte oynadığı bazı oyunlar ile çocuklarımız için haftada 3 gün masal dinletisini de programımıza aldık. Kısacası, yaşadığımız bu zorlu süreçte evinde kalmak durumunda kalan vatandaşlarımızın, en azından kültürel ve sanatsal etkinliklerden uzak kalmaması için büyük bir çaba göstermekteyiz” dedi.
Yapılan paylaşımlarla ilgili olarak vatandaşlardan olumlu geri dönüşler olurken, sosyal medyadan konsere katılan vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne kültürel ve sanatsal etkinlikleri de unutmayarak sosyal medya aracılığıyla evlerine kadar ulaştırdığı için teşekkürlerini iletiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin