TSO Gıda Sektöründeki 23 Şirkete Onur Belgesini Verdi

Başkan Koçak, “Tarım ve Gıda Önümüzdeki Dönemlerde Ekonominin Parlayan Yıldızları Olacak”

29 Eylül 2017 Cuma, 15:53
TSO Gıda Sektöründeki 23 Şirkete Onur Belgesini Verdi
-



Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) düzenlenen törende, gıda sektöründe uzun yıllar hizmet veren ve istihdam sağlayan 23 şirkete onur belgesi verildi.
Oda toplantı salonunda gıda komitesi tarafından organize edilen belge dağıtım törenine, TSO Yönetim Kurulu Başkanı  Ruhi Koçak, oda yöneticileri, esnaf odalarının başkan ve yöneticileriyle belge almaya hak kazanan firmaların temsilcileri katıldı. TSO Gıda Komitesi Başkanı  Mustafa Yavuz, burada yaptığı konuşmada, gıda sektöründe uzun yıllar hizmet veren, istihdam sağlayan ve üretim yapan 23 üyeye onur belgesi vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  
Yavuz, “Gıda sektöründe uzun yıllar hizmet veren, istihdam sağlayan ve üretim yapan 26 üyemize onur belgesi vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ise “Gıda sektörü dünyada gün geçtikçe değeri artan sektörlerin başında geliyor. Gıda üretim alanları her dönem azalırken, buna ters orantılı olarak nüfus her geçen gün daha da artıyor. Tarım ve gıda önümüzdeki dönemlerde ekonominin parlayan yıldızları olacaktır” dedi.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı  Ruhi Koçak ise, gıda sektörünün dünyada gün geçtikçe değeri artan sektörlerin başında geldiğini aktardı.
Tarsus'un çok verimli topraklara sahip olduğunu ifade eden  Koçak, şöyle konuştu:
"Tarsus, Tanrı vergisi topraklara sahip. Her türlü tarım ürününün yetişebildiği topraklara sahip. İşte bu ürünlerin işleyebileceği tesislere ihtiyaç var. Maalesef ki bunun eksikliğini yıllardır yaşıyoruz.
Tarsus’a Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kazandırabilme adına çok yol katettik. Yer tespiti, Bakanlık izni ve daha pek çok konu tamamlandı. Önümüzdeki günlerde müteşebbis heyeti kurulacak.
Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte başta Tarsus ve bölgemiz olmak üzere, ülkemize istihdam ve üretim anlamda ciddi katkı sağlayacak bir proje orta çıkmış olacak.
Bu sizin sektörünü direk ilgilendiren bir konu.
O nedenle önümüzdeki günlerde sizlerle daha geniş katılımlı toplantılar düzenleyerek fikir alış-verişinde bulunacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından şirket yetkililerine onur belgesi verildi. 

Kaynak: Yeni Doğuş

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER 1 MAYIS KORTEJİNDE EMEKÇİLERLE OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ
TARSUS’TA 1 MAYIS COŞKUSU MEYDANLARA TAŞTI
MERSİN'DE 15 GENÇ GİRİŞİMCİ, ÇİLEK ve ARICILIK EĞİTİMLERİNİ TAMAMLDI
Başkan Aldemir, Mersin Şehir Hastanesinde Tedavi Gören Çocukları Ziyaret Etti
MERSİN SPOR KULÜBÜ, BURSASPOR YÖRSAN’A BİLENİYOR
MERSİN'DEN 286 HACI ADAYI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI
Tarsus TSO, "Tarsus ve Bölge Turizmİ" Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı
KAYMAKAM AKYÜZ, DEVLET HASTANESİ'NDE PERSONELİN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI KUTLADI
TSO MECLİS BAŞKANI HÜSNÜ YAĞCI, ÇİN'DE DÜZENLENEN KANTON FUARINA KATILDI
MERSİN’DE JANDARMADAN TORBACI OPERASYONU: 112 GÖZALTI

Mersin Haber ,Mersin