TSK’nın teröristlerle mücadelesi sürüyor

ANKARA - Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde devam eden operasyon kapsamında; bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu, bir astsubay hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı, üç terörist ölü olarak ele geçirildi.

06 Kasım 2015 Cuma, 13:37
TSK’nın teröristlerle mücadelesi sürüyor
-

ANKARA - Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde devam eden operasyon kapsamında; bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu, bir astsubay hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı, üç terörist ölü olarak ele geçirildi.

Genelkurmay açıklamasına göre, terörist ve işbirlikçileri tarafından örgütsel faaliyet amacıyla kullanılan yasa dışı yapılar tahrip edilip, bölgede tuzaklanmış halde bulunan 8 adet el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. Bir mağara içerisinde yapılan aramada; üç adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet Biksi makineli tüfek, el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 20 adet mutfak tüpü ve çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

TSK’nın internet sitesinden, 05 Kasım'da meydana gelen önemli yurtiçi olaylara ilişkin verilen bilgiye göre; Diyarbakır Silvan’da devam eden operasyonda, üç terörist ölü olarak ele geçirildi. Şırnak’ta devam eden operasyonda, tespit edilen sığınak içerisinde muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi, bölgede tespit edilen dört adet el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Erzurum Şenkaya’da devam eden operasyonda, tespit edilen sığınak içerisinde çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan 10 terörist, Şırnak Silopi’de, Şırnak’ta da kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin’de ‘terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak’ suçundan yakalanan iki işbirlikçi şahıs gözaltına alındı. Gaziantep İslahiye’de Hassa yolu üzerinde iki adet el yapımı patlayıcı tespit edilip yerinde imha edildi.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ
Mersin Erdemli’de Gençlere Unutulmaz Karne Hediyesi
KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu

Mersin Haber ,Mersin