Triatlon Finalleri Mersin’de Yapılacak

Yenişehir Belediyesi, Mersin’i kadınlar basketbol liginde temsil eden ve üst liglerde mücadele eden tek Mersin takımı olan Çukurova Basketbol Kulübü’ne isim destekçisi olacak.

05 Kasım 2019 Salı, 17:17
Triatlon Finalleri Mersin’de Yapılacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yenişehir Belediyesi, Çukurova Basketbol Kulübü’ne isim destekçisi olmak için ilk adımı attı. Teklif meclisten onay alırsa takımın adı Mersin Yenişehir Basketbol olacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bu takım Avrupa’da ve Türkiye’de final oynayacak bir takım olacak” dedi.

Çukurova Basketbol Kulübü’nün isminin Mersin Yenişehir Basketbol olarak değiştirilmesine ilişkin teklif, Yenişehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısında gündeme geldi.

Konuyla ilgili meclise bilgi veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “2017 yılında kurulan ve Çukurova Kadın Basketbol takımı olarak hizmet veren takımımız geçen yıl play off oynadı ve şampiyonluğu son anda Fenerbahçe’ye kaptırdı. Şu anda Avrupa kupalarında maçlarını sürdürüyor. Bizim ekonomik sorumluluk almadan isim konusunda takımı sahiplenmemiz bekleniyor. Manevi destekten söz ediyoruz. Yenişehir halkıyla kadın basketbol takımının daha iyi kaynaşması için bu takımın adının Mersin Yenişehir Basket olarak değiştirilmesi için çalışma yapılacak. Bu takım Avrupa’da ve Türkiye’de final oynayacak bir takım olacak. Yenişehir’den bir takımın final oynaması Yenişehirli gençlerin spora daha sıcak bakmasını sağlayacak. Basketbolun izleyicisi aile olarak geliyor. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Umut ediyorum, bizim ismimizin de katılımıyla beraber takım daha iyi olacak. Şu anda Türkiye’de üst liglerde mücadele eden tek Mersin takımı olması nedeniyle de destek vermemiz lazım” dedi.

TRİATLON FİNALLERİ MERSİN’DE YAPILACAK

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit meclis toplantısında, Yenişehir Triatlonu ile ilgili önemli bir gelişmeyi de paylaştı.

Başkan Özyiğit, “Triatlon Federasyonu’na gelecek yıl finallerin Mersin’de yapılması talebimizi iletmiştik Federasyon bu talebimizi kabul etti. Gelecek yıl finallerde bine yakın sporcuyu Mersin’de ağırlayacağız. Umut ederim ki Mersin Narenciye Festivali gibi, Mersin Müzik Festivali gibi Yenişehir Triatlonu da şehrimize renk katar ve uzun yıllara mazhar olur” ifadelerini kullandı.

Yenişehir Belediye Meclisi, Mersin Narenciye Festivali’ne ek 75 bin lira destek verilmesi konusunda Başkan Abdullah Özyiğit’e yetki verilmesini de oybirliğiyle kabul etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin