Trafik ve Yaya Güvenliği İçin Mersin Büyükşehir’den Kapsamlı Faaliyet

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu’nun öncülüğünde kentte trafik ve yaya güvenliğinin maksimum düzeyde sağlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Yıpranan ve silinen yol çizgilerinin belirgin hale gelmesi için Büyükşehir ekipleri, cadde ve sokaklarda kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyor.

23 Kasım 2020 Pazartesi, 09:30
Trafik ve Yaya Güvenliği İçin Mersin Büyükşehir’den Kapsamlı Faaliyet
-

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Önceliği Yılı” ilan edilen 2019’dan bu yana, yaya ve trafik güvenliğine öncelik veren Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçelerin yanı sıra diğer ilçelerde de çalışmalarını sürdürüyor.


Tarsus’un onlarca noktasında çalışma gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Tarsus merkez ve birçok bağlı mahalle yolunda termoplastik ve sarı renkteki soğuk yol çizgisi ile trafik akışının güvenli şekilde sağlanabilmesi adına çizim gerçekleştirdi.

Çalışmalar kapsamında yaya geçidi çizgileri çift komponent boya ile yapılıyor. Boyası tamamlanan çizgilerin üstüne belirginleştirmek için cam tozu serpiliyor. Bu sayede çizgiler hem gece, hem de gündüz dikkat çeken bir görünüme kavuşuyor. Bu sayede sürücülerin güvenli sürüş yapmaları sağlanıyor.

Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi, Kasım Ekenler Bulvarı, Mavi Bulvar, Gazi Paşa Bulvarı, Atatürk Caddesi, Ali Menteşoğlu Caddesi, Adana Caddesi gibi merkez yollar başta olmak üzere Tarsus’ta onlarca bulvar ve caddede yaklaşık 30 kilometre yol çizimi gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, Tarsus ve Çamlıyayla’da toplam 62 okul önünde bulunan yay geçidinde çift kompenantlı yaya geçidi çizimi çalışması uyguladı.

Çamlıyayla’da 10, Tarsus’ta ise 91 okul geçidi ve yaya geçidinde düzenleme çalışması yapan Büyükşehir ekipleri, 430 adet tabansız delinatör montajı, 750 adet levha ve 560 adet de omega direk montajı gerçekleştirdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin