Toroslar'ın Tüm Cadde ve Sokaklarında 19 Mayıs Coşkusu Eksik Olmadı

Toroslar Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak "Milli Mücadeleyi" başlatmasının 101'inci yıl dönümü kutlamalarını, ilçenin dört bir yanına yaydı.

20 Mayıs 2020 Çarşamba, 10:59
Toroslar'ın Tüm Cadde ve Sokaklarında 19 Mayıs Coşkusu Eksik Olmadı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Toroslar Belediyesi'nin 19 Mayıs gezici tırı, sokak sokak gezerek bayram coşkusunu evlere taşıdı. Onuncu Yıl Marşı'nı hep bir ağızdan söyleyen Mersinliler, evlerinden bayraklarıyla, alkışlarıyla korteje eşlik etti.
Başkan Yılmaz da gezici tırdan hemşehrilerini selamlayarak bayramlarını kutladı.
Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu yıl meydanlarda kutlanamayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı; Toroslar Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan gezici tır ile ayrı bir coşkuya dönüştü.
Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve balonlarla süslenen tır, marşlar eşliğinde mahalle mahalle, sokak sokak dolaştı. Görsel şölene dönüşen kutlamalara vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlarıyla ve bayraklarıyla eşlik etti.
Başkan Yılmaz, 19 Mayıs Tırı'ndan Hemşehrilerini Selamladı
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da 19 Mayıs tırı ile ilçeyi karış karış gezerek hemşehrilerini selamladı. Balkonlarından ve iş yerlerinin önünden korteji takip eden vatandaşların yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Yılmaz, coşkuya ortak olan herkese teşekkür ederek, bayramlarını kutladı.
Unutulmaz anlar yaşayan vatandaşlar ise bu anları telefonlarının kameralarıyla ölümsüzleştirdi.
"İmanımız, İnancımız ve Milli İrademizle Her Şeyin Üstesinden Geliriz"
"Ecdadımızdan emanet aldığımız bu aziz vatanımıza aynı şuurla sahip çıkmaya devam edeceğiz" diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm hemşehrilerinin ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.
Başkan Yılmaz; "19 Mayıs 1919 tarihi, ülkemiz ve milletimiz açısından çok önemli bir gün. Bugün Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece Samsun'a çıktığı bir gün değil, aynı zamanda bağımsızlık meşalesinin yakıldığı ve milli mücadelenin ilk adımının atıldığı gündür. 19 Mayıs 1919'da Mondros Mütarekesi imzalanmıştı, ülkemiz işgal altındaydı. Kuvayi Milliye Cemiyetleri vardı ama herkes kendi bölgesinde bireysel olarak hareket ediyordu ve kendi savunmasını yapmaya çalışıyordu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla Amasya Genelgesi, Sivas ve Erzurum Kongreleriyle birlikte bir milli irade ortaya kondu. O bölgesel yapılan savunma ve milli iradeler birleşti ve Kurtuluş Savaşı'nı verdik. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl 19 Mayıs'ta halkımızla meydanlarda bir araya gelemedik. Ama biz, her türlü sıkıntıdan ve her türlü yokluktan bir mucize ve zafer çıkarmasını bilen bir milletiz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul'dan ayrılırken İngiliz Kuvvetleri tarafından Bandırma Vapuru'nda arama yapılıyordu. Ulu Önderimiz, gülüyor ve şunu söylüyor; "Biz de silah yok ama imanımız, inancımız ve aklımız var". O iman, inanç, akıl ve güçle Kurtuluş Savaşı'nı kazandık ve bugünlere ulaştık. Biraz daha sabır diyoruz. Devletimizin gücü, milletimizin iradesi, imanımız ve inancımızla bu süreci de başarılı bir şekilde en kısa sürede atlatacağız inşallah. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz, tüm hemşehrilerinin Kadir Gecesi'ni de tebrik ederek; "Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecemiz mübarek, tuttuğunuz oruçlar ve yaptığınız ibadetler kabul olsun" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin