Toroslar’dan, Okullarda Güvenli Bisiklet Sürme Eğitimi

Toroslar Belediyesi, bu yıl ‘Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet Sürme’ temasıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleriyle Mersin’de farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

19 Eylül 2019 Perşembe, 11:24
Toroslar’dan, Okullarda Güvenli Bisiklet Sürme Eğitimi
-

Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın girişimleriyle Türkiye’den kampanyaya katılan 54 belediyeden bir tanesi olan Toroslar Belediyesi, bu kez de kampanya kapmasında okullarda ‘Güvenli bisiklet sürme’ konferansı ve uygulamalı eğitim düzenledi.
Musalı Haşim Çiftçi İlk ve Ortaokulu ile ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Okulları’nda gerçekleştirilen eğitimi, Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun verdi.
Hem teorik hem de pratik olarak işlenen konular öğrencilerin yoğun ilgisini görürken, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da öğrencileri bu etkinlikte yalnız bırakmadı.
Öğrencilerin sevgi gösterileri arasında kürsüye gelerek bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, sağlıklı yaşam için hareket etmenin önemine değinerek, bu etkinlik ile amaçlarının bisiklet kullanımını teşvik etmek olduğunu söyledi.
Başkan Yılmaz; “Sizlere hizmet etmenin heyecanındayız. Bu programda da sizlerle birlikte olduğumuz için mutluyuz. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde etkinlikler düzenleniyor. Toroslar Belediyesi olarak bu yıl biz de bu kampanyaya katılarak destek verdik. Kent hayatının getirdiği strese, çevre kirliliğine karşı hareketli olmaya, yürümeye, koşmaya ve bisiklete binmeye teşvik ediyor ve bu konuda farkındalık oluşturuyoruz. Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen bisiklet kullanımı da ulaşım, spor ve sağlık açısından önemli diye düşünüyorum. Bu etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.
Başkan Yılmaz, bu eğitimlerin bisiklete binmeyi bilmeyen çocuklar için güzel bir başlangıç olduğunu da sözlerine ekledi.
Okul müdürleri ise Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında okullarını bu etkinliğin bir parçası haline getirdikleri için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ve ekibine teşekkür ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin