Toroslar'dan İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşımız, aziz milletimizin kahramanlık destanıdır" dedi

11 Mart 2020 Çarşamba, 17:54
Toroslar'dan İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması
-

Toroslar Belediyesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 99'uncu yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında "İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma" yarışması düzenliyor.
İlçe genelindeki ilkokul ve ortaokuldan öğrencilerin katılımıyla iki kategoride gerçekleştirilecek yarışma, 12 Mart Perşembe günü saat 10.00'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılacak.
Birincilere tam altın, ikincilere yarım altın ve üçüncülere çeyrek altının verileceği yarışmada öğrenciler; diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Vatan ve millet sevgisinin en güzel dizelerle ifade edildiği İstiklal Marşımızı en güzel okuma yarışmasında çocuklarımızın bu heyecanına ortak olmaya tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.
Bu yarışma ile amaçlarının çocuklarda ve gençlerde milli birlik ve beraberlik duygularını daha da pekiştirmek olduğunu belirten Başkan Yılmaz, yarışmaya katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi.

"İstiklal Marşımız, Milli Birlik ve Bütünlüğümüzün Simgesidir"

"Kurtuluş Savaşımızı destanlaştıran İstiklal Marşımızın kabulünün 99'uncu yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz" diyen Başkan Yılmaz; "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız; Türk Milleti'nin vatan sevgisini ve milli mücadele ruhunu yansıtmaktadır. Her kelimesinde, her dizesinde, her kıtasında bağımsızlık dizeleri olan milli marşımız, aziz milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu da en güzel şekilde anlatmaktadır. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türk Milleti'nin ebediyen bağımsız ve hür yaşayacağını "Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal" sözleriyle ifade etmiş ve bizlere vatanımızın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin