Toroslar'da Devir Teslim, Başkan Yılmaz, Görevi Başkan Tuna’dan Devraldı

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’dan görevi devir aldı.

09 Nisan 2019 Salı, 06:41
Toroslar'da Devir Teslim, Başkan Yılmaz, Görevi Başkan Tuna’dan Devraldı
-

Mazbatasını aldıktan sonra Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlen devir teslim töreniyle görevi 3 dönem Toroslar Belediye Başkanlığı yapan Hamit Tuna’dan devralan Yılmaz; “Kerpiç temeller üzerine mermer binalar inşa edilmez. Allah’ın izniyle biz bugün Hamit Tuna Başkanımızın inşa ettiği mermer temel ve binayı devralıyoruz. Üzerine de yeni mermer binalar inşa edeceğiz” dedi.
Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ve İlçe Protokolü, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Personelinin hazır bulunduğu devir teslim töreninde duygulu anlar yaşandı.
Başkan Hamit Tuna’nın salona gelmesiyle gözyaşlarını tutamayan belediye personelinin bu davranışı karşısında Başkan Hamit Tuna da duygularını gizleyemedi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Zor bir seçim süreci yaşadık. Hem Türkiye, hem Mersin ve Toroslar için. Ama üç hilalli sancağımızı Toroslarımızdan indirmedik şükürler olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye, Hamit Tuna Başkanımıza, AK Parti ve MHP Teşkilatlarımıza, bizlere inanan ve güvenen gönüldaşlarımıza sevgilerimi, saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Yılmaz; “Buruk bir sevinç yaşadık. Aslında sevinemedik. Hamit Tuna Başkanımız 15 yıl boyunca Toroslar’da hizmeti bir yerden bir yere getirdi. Bilgisiyle, tecrübesiyle her kesime ve her yere hizmet götürme aşkıyla örnek bir belediye başkanıdır. Başkanımızdan kaynaklanmayan sebeplerden dolayı bu sonuç böyle oldu. Burada Mersin kaybetti. Ama yiğit düştüğü yerden kalkar. Gayeler her zaman gerçekleşmeyebilir ama gayeler var olduğu sürece bir gün mutlaka gerçekleşecektir. İnşallah bu bilinçle ve inançla yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte Hamit Tuna başkanımızın değerli görüşlerinden, bilgisinden ve tecrübesinden faydalanacağız. Kerpiç temeller üzerine mermer binalar inşa edilmez. Allah’ın izniyle biz bugün Hamit Tuna başkanımızın inşa ettiği bir mermer temel ve bina devir alıyoruz. Toroslar’ı daha da geliştirmek, büyütmek ve güzelleştirmek uğruna çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz. Davamız bellidir. Hak davasıdır, Allah davasıdır, bayrak, vatan, millet davasıdır. Toroslar insanımıza hizmet etme davasıdır. Bu noktada bizleri destekleyen ve oy veren insanımızın güveni bizim namusumuzdur. Bu bilinçle ve inançla yolumuza devam edeceğiz. Toroslar’ı daha mutlu bir şehir yapmak uğruna Hamit Tuna başkanımızın açtığı bu yolda emin adımlarla aynı yönde ilerleyeceğiz” dedi.
Daha sonra söz alan Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna da Toroslar’a 3 dönem hizmet etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Başkan Tuna; “2004 yılında aldığımız Toroslar ile bugün getirdiğimiz Toroslar’ı herkese fark ettirmek ve hissettirmek bizim için çok anlamlı ve özeldi. Her insan doğar yaşantısını idame ettirir ama her insanın bir hikayesi olur.24 yıldır siyaset yapıyoruz. Bu süre zarfında insanlarımıza hizmet etmeye çalıştık. Özellikle fakir fukaranın yanında olduk. Hizmetlerimizle bir hikayemiz oldu. Belediye meclis üyelerimiz ve personelimizle birlikte bir ekip anlayışı içerisinde 15 yıl Toroslarımıza değer kattık.Biz öncülük ettik ve lokomotif görevi gördük. Mesai arkadaşlarımızla birlikte burada dar bütçeyle üretim ekonomisine ortaya koymak suretiyle büyük eserler orta çıkardık. Çalışmalarımızı takip ettik. Her zaman söylediğimiz gibi ilgi, bilgi ve takip. Ama gözümüz arkada değil çok şükür. Atsız Afşın kardeşim gibi değerli bir insana görevi devir ediyorum. Seçimler demokrasinin düğünleridir. Burada seçimin sonucunda milletin ortaya koymuş olduğu iradeye saygı duymak bizim en büyük görevimiz ve ödevimizdir.15 yıllık süre zarfında da bize güvenen insanlarımızın başını hiçbir zaman yere eğdirmedik. En ufak sıkıntımız olmadan buradan çıkmak bizim için en önemli sonuç diye düşünüyorum.23 teftiş geçirdik ve çok şükür bir soruşturmamız yok.15 yıl görev yapıp bu şekilde çıkabilen çok nadir belediye başkanı vardır” dedi.
“Biz Toroslar’da 300 bin kişilik bir aile olduk” diyen Tuna; “Bugün telefon kayıtlarıma baktığımda 3800’e yakın bölgede yaşayan mağdur insanımız var. Bunun çoğu kadın. Bu insanlarımızın hepsinin abisi, babası, başkanı olduk. Sıkıntıya düştüklerinde bizi aradılar. Bu sabır işidir. Bu sabrı inşallah Atsız Afşın kardeşim de gösterecek. Herkesin yanı başında olduğumuzu göstermemiz gerekir. Yoksa küstürürüz. Çok şükür Toroslar’ı küstürmedik ve küstürmeyeceğiz” dedi.
Başkan Tuna, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Vahap Seçer’i de tebrik ederek; “Bu bir hizmet yarışıydı. Başarılı olan belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. İradenin sonucu. Çıkan bu duruma da saygı duymak gerekir. Ama bundan sonraki süreçte de biz bu işi bırakmadık. Bu kente hizmet etme yolunda Allah’ın izniyle hep beraberiz. Ne zaman millet bizi bırakırsa biz de o zaman bırakırız. Hakikatten sevgiyi gördük. Seçimi kaybettik ama Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar insanlarımızın nasıl bir sevgi yumağı oluşturduğunu gördük.24 yıllık süre içerisinde insan biriktirmişiz. Oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Oy vermeyip pişman olanlar da var. Onlar da tebrik ettiler. Biz de bundan sonraki süreçte Atsız Afşın kardeşimizin her zaman yanı başında olacağız. Bize düşen görev olduğu taktirde bilgi birikimimiz ve tecrübemizle destek vereceğiz. Atsız Afşın kardeşim benim göreve ilk başladığım yaşta. Benden daha çok başarılı olacağına ve Toroslar’ı daha yukarıyla taşıyacağına inanıyorum. Genç beyinlerle çalışmak benim için de bir şerefti. Allah yolunuzu bahtınızı açık eylesin” dedi.
Konuşmaların ardından Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Başkan Tuna’ya 50 yıldan daha eski bir saat hediye ederek; “Böyle başarılı bir belediye başkanımıza hediye bulmak zor.Bu saat, 50 yıldan daha eski bir saat. Bu sene Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50’nci yılını idrak ettik.MHP’nin vakti bitmedi devam ediyor.Hamit Tuna’nın da vakti bitmedi devam ediyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin