Toroslar’da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıldı

Başkan Yılmaz, “Türk milleti istiklaline kanıyla, canıyla, imanıyla sahip çıkmıştır”

16 Temmuz 2019 Salı, 13:49
Toroslar’da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıldı
-

Toroslar Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3’üncü yıldönümünde düzenlediği programda 15 Temmuz Şehitlerini andı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın ev sahipliğinde, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa; AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, 26. Dönem AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Göverçile, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, İlçe Protokolü, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, belediye personeli ve birçok vatandaş katılım gösterdi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Şehitler için okunan duaların ardından programın açılış konuşmasını Başkan Yılmaz yaptı.
Başkan Yılmaz; “Milli Egemenliğin Üzerinde Hiçbir Güç Yoktur”
Sözlerine şehitlere rahmet dileyerek başlayan Başkan Yılmaz, “15 Temmuz hain darbe girişiminde korkusuzca direnen, kanlarının son damlasına kadar mücadele ederek destan destan büyüyen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. O zulüm dolu gecede fedakârca, kahramanca, işgalcilerin karşısına dikilen gazilerimize ve büyük Türk milletine şükran ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
15 Temmuz’un tarihi bir hesaplaşma ve tarifsiz bir hıyanet olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Üzerinde yaşadığımız çetin ve kutsal coğrafyada var olmanın bedeli, gerçek milli vicdan tarafından her zaman bilinmiştir. Kurtuluş Savaşımız, Cumhuriyetimizin kuruluşu ve çok partili döneme kadar olduğu gibi, bu dönemden sonra da ülkemiz mevcudiyetine ve demokrasisine kasıt hiçbir zaman sona ermemiştir. Çanakkale’de müstevlilerin yarım bırakmak zorunda kaldıkları zulmü, hain FETÖ’cüler 15 Temmuz 2016’da tamamlamak istemişlerdir. Milli Mücadele’de kovalanan Türk düşmanları, yıllar sonra yeniden önce Türkiye’yi teslim almaya, daha sonra da tepeden tırnağa tasfiye etmeye kalkışmışlardır. Yani özetle 15 Temmuz tarihi bir hesaplaşma, tarifsiz bir hıyanettir.” diye konuştu.
“Milli Birlik Ruhu Hesaplarını Boşa Çıkarmıştır”
Gazi Mustafa Kemal Atatük’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüne dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Milli egemenliğin üzerinde hiçbir güç yoktur. Bu günü Kurtuluş Savaşı ve sonraki döneme benzetiyorum. Bir tarafta mandacılar vardı. Bir tarafta da tek kurtuluşun tam bağımsızlık olduğuna inanan kuvvai milliyeciler vardı. 15 Temmuz’a baktığımızda da Allah’a şükürler olsun ki tüm milli güçler ve vatanseverler bir araya geldi ve bu hain darbe girişimini savdı. 15 Temmuz’un en acı yönlerinden bir tanesi de kıymet ve değer verdiğimiz dini manevi değerler istismar edilerek bu darbe girişiminin yapılmış olmasıdır. O gün tereddüt etmeden tankların önüne çıkan vatandaşlarımız bu kalkışmayı durdurmuştur. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milli irade tecelli edecek ve galip gelecektir. Allah bu millete bir daha 15 temmuzları yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.
Tezcan, “Aziz Milletimiz, Hainlere Hiçbir Zaman Fırsat Vermeyecektir”
Programda konuşan 26. Dönem AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ise; “Öncelikle bu organizasyonu gerçekleştiren Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bizden sonra da inşallah çocuklarımız, torunlarımız bağımsız bir şekilde bu ülkede yaşayacak. Bu aziz millet hiçbir zaman bu hainlere fırsat vermeyecektir. Tüm şehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. ” diye konuştu.
Duygusal anların yaşandığı program, 15 Temmuz günü yaşanan olayların video gösterimi ile son buldu. Başkan Yılmaz, programın ardından Mersin Valiliği’nin düzenlemiş olduğu anma yürüyüşüne katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin