Toroslar Belediyesi, Tiyatral Etkinlik İle "Şiddetin Her Türlüsüne Hayır" Dedi

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun oyuncuları, 2 Ekim Dünya Şiddetsizlik Günü'nde hazırladıkları tiyatral oyun ile tüm Türkiye'ye "Şiddetin her türlüsüne hayır" mesajı verdi.

02 Ekim 2020 Cuma, 15:40
Toroslar Belediyesi, Tiyatral Etkinlik İle "Şiddetin Her Türlüsüne Hayır" Dedi
-

Profesyonellere taş çıkaran oyuncular, Toroslar Belediyesi hizmet binası önü ve Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan Toroslar Kültür Sanat Kaldırımı'nda; kadına, doğaya, hayvana, eğitimde ve sağlıkta şiddete hayır dövizleri tutarak farkındalık yarattı.

Şiddet görmüş kadın ve doktor kıyafetleriyle dikkat çeken oyuncularla karşılaşan vatandaşlar, şaşkınlığını gizleyemedi. Oyuncular etkinlik sırasında vatandaşlara şiddetsiz bir yaşam dileyerek, karanfil takdim etti.

Etkinlikte yer alan dilek ağacı dallarına ise belediye çalışanları ve vatandaşlar tarafından şiddetin bir an önce son bulması için dilekler yazıldı.

Son günlerde daha da artan sağlıkçılara yönelik şiddete ayrıca vurgu yapan oyuncuların, dilek ağacına astıkları "Doktorluk mesleğimi yaparken şiddete maruz kalmak istemiyorum" ve "Sağlıkta şiddete hayır' notları da dikkat çekti.


Başkan Yılmaz: "Şiddeti Toplumsal Dayanışmayla Aşacağız"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Şiddete hayır demeye ve şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Yılmaz; "2 Ekim Dünya Şiddetsizlik Günü'nde farkındalık oluşturmak ve şiddetin her türlüsünün karşısında olduğumuzu göstermek amacıyla Belediyemiz Şehir Tiyatrosu'nun oyuncuları tiyatral bir oyun sergiledi. Tüm insanlık için şiddetsiz bir yaşam ve özellikle kadına şiddetin son bulmasını diliyoruz. Toplum olarak şiddete karşı her daim dayanışma içerisinde olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı'nı imzalayan ilk belediye olduklarını da hatırlatan Başkan Yılmaz; "Kadına şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda etkin rol üstlenebilmek amacıyla çalışmalar da yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayarak kadın cinayetlerine "dur” demek adına önemli bir adım da attık. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimiz ile kadınlara psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti vererek farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Alanında uzman psikologlarımızın görev aldığı merkezimizde çocukların yaşadıkları duygusal, gelişimsel ve davranışsal sorunların üstesinden gelmeleri ve sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi için her zaman yanlarında oluyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin