Toroslar, Avrupa Hareketlilik Haftası’na Damga Vurgu

Toroslar Belediyesi’nde dolu dolu geçen Avrupa Hareketlilik Haftası, son gününde gerçekleştirilen “Arabasız Gün Etkinliği” ile yoğun ilgi gördü.

23 Eylül 2019 Pazartesi, 14:02
Toroslar, Avrupa Hareketlilik Haftası’na Damga Vurgu
-

Eski Milli Futbolcu Nihat Kahveci ve Milli Atlet-Survivor Sema Aydemir’in hayranlarıyla buluştuğu etkinlikte, güne renk katan birçok gösteri ve spor turnuvaları yapıldı.
Kişileri bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarının kullanılmasına teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Akbelen Mahallesi Ziya Paşa Caddesi trafiğe kapatıldı. Geleneksel sokak oyunları, TORTEK atölyeleri, halk oyunları, zumba, sokak sanatçıları dinletisi, paten, kaykay gibi birçok aktivitenin yer aldığı etkinlikte, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.
MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Sivil Toplum Kuruluşları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve birçok vatandaşın katılım gösterdiği etkinlikte; Kahveci ve Aydemir katılımcılara sporla nasıl tanıştıklarını, elde ettikleri başarıları ve sağlıklı yaşam için sporun püf noktalarını anlattı. Özellikle çocukların ve gençlerin pür dikkat dinlediği söyleşi, Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamalarına damgasını vurdu.
Daha çevreci ve yeşil bir gelecek için fidan dağıtımının da yapıldığı programda konuşan Başkan Yılmaz; Toroslar Belediyesi olarak Avrupa Hareketlilik Haftası’nda hareketli bir yaşam için birçok etkinlik düzenleyerek, farkındalık oluşturduklarını söyledi.
Başkan Yılmaz, sporcu kişilikleriyle tanınan Kahveci ve Aydemir’i Toroslar’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek; “Ülkemizi dünyada temsil etmiş olan Milli futbolcu Nihat Kahveci ve Milli Atlet-Survivor Sema Aydemir’e, fair play duruşlarıyla rol model oldukları için teşekkür ederim.” dedi.
“Birlikte Yürüyelim, Birlikte Koşalım, Toplu Taşıma Araçlarını Tercih Edelim”
Bu etkinliklerin, 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa’nın değişik yerlerinde yapıldığını hatırlatan Başkan Yılmaz; “Kent hayatının insana, topluma yaşattığı sıkıntılar, trafik ve hareketsizlik nedeniyle yaşanan sağlık sorunları konusuna dikkat çekmek için biz de bu kampanyaya katılarak yaklaşık 5 km. bisiklet sürdük, yürüyüş yaptık ve bisiklet eğitimleri verdik.” diye konuştu.
Konuşmasında amatör spora en çok destek veren belediye olduklarını da vurgulayan Başkan Yılmaz, “Mersin’de en çok spor tesisi olan ilçe Toroslar. Amacımız ilçemizden Nihat Kahveci gibi değerli futbolcular ve Sema Aydemir gibi milli atletlerin çıkması ve ülkemizi dünyanın değişik yerlerinde temsil etmesidir. Çok hareket edelim ve spor yapalım. Bu etkinliklerimiz devam edecek. Katılımızdan dolayı teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.
Başkan Yılmaz konuşmasının ardından Kahveci ve Aydemir’e katılımları için teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti. Kahveci ve Aydemir ise Başkan Yılmaz’a böyle bir organizasyonu düzenlediği için teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin