Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimleri Her Düzeyde Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, 13 hizmet biriminde görev alan 88 personele çevrimiçi ortamda ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ eğitimi verdi. Eğitim, İnsan Hakları Kentleri Projesi kapsamında Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği Koordinatörü ve Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı Eğiticisi Hilal Gencay tarafından gerçekleştirildi.

21 Aralık 2020 Pazartesi, 08:07
G: 21.12.2020 - 11:08
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimleri Her Düzeyde Devam Ediyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kadın merkezli çalışmaları, istihdamda kadınlara yönelik uyguladığı pozitif ayrımcılık ve hizmette eşitlikçi anlayışıyla adından söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeline yönelik “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitimi verdi.

88 personel eğitimden geçti
Söz konusu eğitim, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kadına hizmet amacıyla açılan 13 hizmet biriminde görev alan 88 personele yönelik olarak pandemi tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Eğitim, Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitülüsü (RWI) tarafından yürütülen İnsan Hakları Kentleri Projesi kapsamında Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği Koordinatörü ve Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı Eğiticisi Hilal Gencay tarafından verildi.
Eğitime, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hizmet birimleri olan Tarsus Gençlik kampı, Terapi Merkezi, Öğrenci Merkezi, Kadın Danışma Merkezi, Kadın Konuk Evi, Adile Teyze Kreşi, Münir Özkul Kreşi, Yenice Toplum Merkezi, Terzihane, Etkinlik Merkezi, Atgirmez Çocuk Oyun Atölyesi, Kadın ve Öğrenci Danışma Merkezi, Geri Dönüşüm Evi ve İdari binada görev alan personeller katıldı. Eğitimde, ‘toplumsal cinsiyet kavramları’, ‘toplumsal cinsiyet rolleri’, ‘toplumsal cinsiyete duyarlı veri’ konularına değinildi.



 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin