Toplu taşımada KPSS’ye benzer sınav getiriliyor

KAYSERİ - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplu taşımadaki şoförlerin eğitim almasını istedi

20 Kasım 2015 Cuma, 13:13
Toplu taşımada KPSS’ye benzer sınav getiriliyor
-

KAYSERİ - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplu taşımadaki şoförlerin eğitim almasını istedi. Bu doğrultuda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) tarafından toplu ulaşımdaki şoförlere yönelik iletişim eğitimi başlatıldı. Eğitim sonunda yapılacak sınavı geçemeyen şoförler belediye ya da halk otobüslerinde çalışamayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın bir benzerinin şoförler için uygulanacağını dile getirerek, şunları kaydetti: "KAYMEK ile birlikte şoförlere yönelik eğitim çalışması yapılacak. Eğitim sonunda bir sınav gerçekleştirilecek ve sınavı kazananlara sertifika verilecek. İlk etapta halk otobüsü sahiplerine 'sadece sertifika alanları çalıştırabilirsiniz' diyeceğiz. Öyle bir standardımız olacakki, zamanla OSB'lerdeki firmalar ve diğer iş yerleri de şoför ihtiyacı olduğunda 'Belediyeden sertifikan var mı' diye soracaklar. Vereceğimiz eğitimle otobüslerimizdeki şoförlerin kalitesini yükselteceğiz."

Başkan Mustafa Çelik'in açıklamalarında dile getirdiği eğitimler Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) Sümer Tesisleri'nde verilmeye başlandı. İletişim Yöntem ve Teknikleri Eğitmeni Ümit Elma, ilk derste iletişimin günlük hayattaki önemini vurguladı.

Haftada 3 gün toplam 39 saat sürecek olan eğitim süresince; Sosyal Hayatta İletişim, Aile İçi İletişim, Ast-Üst İlişkisi, Meslek Etiği, Öfke Kontrolü, Empati Kurma Tekniği, Stres Yönetimi ve Beden Dili konularında bilgiler verilecek. Eğitime yaklaşık 800 şoför katılacak.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta TÜBİTAK Bilim Fuarları Festivali
BAŞKAN SEÇER, EĞİTİME KALICI ESER KAZANDIRAN ‘HAYIRSEVERLERLE BULUŞMA PROGRAMI’NA KATILDI
TARSUS'TA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI
KADINLAR ÜRETMEYE, MERSİN GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR
MİLLETVEKİLİ UYSAL TARSUS'TA...
TARİHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KİLİKYA YOLU TANITIM YÜRÜYÜŞLERİ SÜRÜYOR
MERSİN VE HATAY KENT KONSEYLERİ, ‘KARDEŞ KENT KONSEYİ’ OLDU
AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ JUEN'DEN, MERSİN TSO'YA ZİYARET
Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısı Tarsus TSO’da Gerçekleştirildi
VALİ TOROS, AVUSTURYA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ GABRİELE JUEN VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ

Mersin Haber ,Mersin