Toplu Taşıma Otobüsleri Onlara Emanet! 73 Otobüs Şoförü Alımı İçin Mülakatlar Tamamlandı

Mersinliler’i toplu taşımaya yönlendirmeyi ve onlara hızlı, güvenli, konforlu bir toplu taşıma hizmeti sunmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, 73 otobüs şoförü için çıktığı ilanların ardından mülakatları tamamladı.

23 Ekim 2019 Çarşamba, 09:34
G: 23.10.2019 - 11:07
Toplu Taşıma Otobüsleri Onlara Emanet! 73 Otobüs Şoförü Alımı İçin Mülakatlar Tamamlandı
-

Toplam 1003 başvuru arasından, 73 şoförün işe alımları yapılacak. Sürüş testini başarıyla tamamlayanların arasından 25’i kadın, 48’i erkek şoför seçilecek.
Önemli olaylar, son dakika gelişmeleri, personel alım ilanları ve diğer tüm konulardan daha hızlı haberdar olmak için @mersinhaber instagram hesabını takip ediniz.
Otobüs şoförlüğü için başvuruda bulunup, mülakata giren kadın adaylar, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e kendilerine böyle bir fırsat yarattığı için teşekkür etti. Kadınların üstesinden gelemeyecekleri hiçbir iş olmadığını vurgulayan kadın şoför adayları, duygularını “Kadınlar her daim cesaretli olsunlar. Biz kadınlar el ele verirsek, her şeyi yapabiliriz” sözleriyle paylaştı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 73 otobüs şoförü için çıktığı ilanların ardından mülakatları da tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, toplam 1003 başvuru arasından, aralarında kadınların da bulunduğu 73 şoförün işe alımlarını yapacak.
Mersinli vatandaşları toplu taşımaya yönlendirmek ve onlara hızlı, güvenli, konforlu bir toplu taşıma hizmeti sunmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, 73 şoförün 25’ini kadın, 48’ini de erkek şoförlerden seçecek.
26 yaşından gün almış ve 66 yaşını geçmemiş olması gerekiyor
İlanların kaldırılmasının ardından mülakatı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, aralarında Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkililerinin bulunduğu komisyonlar ile şoförleri mülakata tabi tutarak, alandaki yeterliliklerini öğrendi. Mülakatı başarılı bir biçimde geçen şoför adayları, kısa süre sonra iş başı yaparak, direksiyon sallamaya başlayacak. 1003 başvurunun 40’a yakını kadın adaylardan oluşuyor ve toplam 25 kadın bu alanda istihdam edilecek.
Şoförlerin 26 yaşından gün almış ve 66 yaşını geçmemiş olması gerekiyor. Şoförlerin SRC1 ve SRC2 belgeleri, eski ehliyetlerde E, yenilerde D sürücü belgesi ile psikoteknik belgelerinin olması gerekiyor.
Topçuoğlu: “Bu alımları, vatandaşlarımızı toplu taşımaya yönlendirmek amacıyla yapıyoruz”
Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü olarak toplam 73 otobüs şoförünü işe alacaklarını ifade ederek, “25’i kadın, 48’i erkek olmak üzere toplamda 73 personel istihdam edeceğiz. Yılbaşından sonra alınması planlanan 73 otobüsümüzle ilgili de bu şoförleri ön hazırlık gibi değerlendirip, müracaatlarını alıp, iş başvurusunu geçenleri süratle görevine başlatacağız. Vatandaşlarımızı toplu taşımaya yönlendirmek, hızlı, güvenli, konforlu bir toplu taşıma amacıyla bu alımları yapıyoruz” dedi.
Topçuoğlu, ehliyet, SRC belgeleri ve özellikle de şoför adaylarının iletişim konusundaki becerilerine dikkat edeceklerini anlattı.
Kılıç: “Annem ve babam tır şoförü”
Mülakata giren Betül Arslan Kılıç, trafikte olmayı çok sevdiğini ve Belediye’de hizmet vermek istediği için otobüs şoförlüğü alımına başvuru yaptığını belirterek, “Daha önce 3 yıl servis şoförlüğü yapmıştım ve 2005 yılından beri trafikteyim, sürücüyüm. Kadınlarımız aslında belediye otobüsü şoförlüğünü yapamayacağını düşünüyor. Buna kesinlikle karşıyım. Annem ve babam tır şoförü. İnşallah ben de Allah nasip eder ve belediye otobüsü şoförlüğüne girebilirim” diye konuştu.
Şur: “Şoförlük konusunda aktif 30 yıllık deneyimim var”
58 yaşındaki Gönül Şur, ilanı sosyal medyadan gördüğünü ve bunun üzerine başvuruda bulunduğunu ifade ederek, “İhtiyacım vardı. Tek maaş ile geçinemiyoruz. Taksi, dolmuş, pick-up şoförlüğü yaptım. Şoförlük konusunda aktif 30 yıllık deneyimim var. Kadınların da başvuru yapabilmesine çok memnun oldum ve o yüzden de güvendiğim için geldim. Başkanımız Vahap Seçer’e bu imkanı bize sağladığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kafa: “Araç kullanmayı çok seviyorum”
2 çocuk annesi Elif Kafa, kadınların da otobüs şoförlüğü için başvuruda bulunabilmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, “Belediyemizin kadınlara destek vermelerine ve onların önünü açmalarına seviniyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Daha önce servis şoförlüğü yaptım. Araç kullanmayı çok seviyorum. Elimden geleni her zaman yaparım. İnşallah kısmet olursa bu yolda devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Mülakatı olumlu sonuçlanır ve şoför olmaya hak kazanırsa hissedeceği duyguyu paylaşan Kafa, “Bir kadın, bir anne olarak çok onurlu hissederim. Herkese de sevdiği işi yapmasını tavsiye ederim. Kadınlar her daim cesaretli olsunlar. Yapmak istedikleri şeye cesaret edip, severek yapsınlar. Ben hayata pozitif bakıyorum. Biz kadınlar el ele verirsek, her şeyi yapabiliriz” sözlerine yer verdi.
Alkış: “Biz kadınlar daha kibar ve anlayışlı olduğumuz için, bu meslekte daha başarılı olacağımıza eminim”
Şoförlük mesleğini çok sevdiğini ve yapmayı da istediğini dile getiren Şerife Alkış, “Şoförlük mesleğine aşığım ve çocukluk hayalimdi. Ulaşılmaz bir hayal diye biliyordum. Ama diğer illerdeki kadın arkadaşları gördükten sonra bu hayalin gerçek olabileceğini düşündüğüm için mücadele ediyorum ve inşallah olacak. Bu mesleği yapmak istiyorum. Seviyorum ve insan yaptığı işi severek daha güzel yapar. İnsanlara, halkımıza daha verimli olur. Biz kadınlar daha kibar ve anlayışlı olduğumuz için bu meslekte daha ideal ve başarılı olacağımıza eminim. Başkanımıza biz kadılara böyle bir şans verdiği için de çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mülakatta belirlenen isimlerin ardından şoförler sürüş testine tabi tutulacak ve testi başarılı bir şekilde geçen şoför adaylarının işe alımları gerçekleştirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin