TOKİ Mersin Sonuçları! Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin'de İnşa Edilecek Olan 5100 TOKİ Sosyal Konutunun Kura Çekiliş Törenine Katıldı

4 gün sürecek olan kura çekimi sonucunda 2+1 ve 3+1 daireler hak sahiplerini bulacak. Bugün yapılan kura sonuçları video olarak eklenmiştir.

15 Ocak 2023 Pazar, 10:18
G: 15.01.2023 - 19:12
TOKİ Mersin Sonuçları! Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin'de İnşa Edilecek Olan 5100 TOKİ Sosyal Konutunun Kura Çekiliş Törenine Katıldı
-

Vali Ali Hamza Pehlivan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 250.000 konutluk “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi”, “İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi” kapsamında TOKİ tarafından Mersin İlimizde inşa edilecek olan 5100 konutun hak sahibi belirleme kura çekiliş törenine katıldı.
Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonunda, noter huzurunda gerçekleştirilmeye başlanan ve 4 gün sürecek olan kura çekimi sonucunda; Anamur, Aydıncık, Mut, Silifke, Toroslar ve Tarsus ilçeleri ile merkez bölgesinde yapılacak 2+1 ve 3+1 daireler hak sahiplerini bulacak.
Programda bir konuşma yapan Vali Pehlivan;
“Sözlerimin başında dün akşam acılı haberini aldığımız aziz Şehidimiz Tankçı Uzman Çavuş Selçuk Kurt’a, yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği için, şanlı bayrağımızın gönderde ilelebet nazlı nazlı, özgürce dalgalanması için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyorum.
Sayın Cumhurbaşkanımızın himaye ve desteklerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız bünyesinde, TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan, bugüne kadarki en büyük sosyal konut projesi ile ülkemiz genelinde 250.000 konut projesi kapsamında ilimizde 5100 konutun inşa edileceği projeye ilişkin kura çekimini gerçekleştirmek üzere bir aradayız.
TOKİ tarafından bugüne kadar ülke genelinde çok sayıda proje hayata geçirildi. Bu büyük proje kapsamında 250.000 konutla birlikte konut yapmak üzere 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri yapılması öngörülüyor. Bununla ilgili de TOKİ ekipleri bugün burada olduğu gibi il il dolaşarak kura çekim törenlerini gerçekleştiriyor. Bugüne kadar ülke genelinde, 1.170.000 konut inşa edilirken, ilimizde de 5 binin üzerinde konut bugüne kadar inşa edildi. Şu anda 415 konutun da inşaatı devam ediyor. Önceki yıllarda kurası çekilen 2.000 konutumuz var. Vatandaşlarımız için en güzel ve ideal araziyi belirlemek için biraz zamana ihtiyaç vardı. Hukuksal detaylar,pürüzler vardı. Ama bütün o hukuki süreçler tamamlandı ve yakında o projenin de ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirilecek. Bahse konu 2000 konut ve bugün kura çekimini başlattığımız 5.100 konutla birlikte 7.100 sosyal konutu, Mersinli hemşehrilerimizle buluşturmuş olacağız. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Bu proje TOKİ'nin ilimizdeki ilk projesi değil. Toplamda, mali değeri 1 milyar TL'nin üstünde olan birçok proje hayata geçmiş durumda. Bunlar içersinde 25.000 kişilik şehit stadyumu en büyük projelerden birisidir. İlçelerimizde toplamda yaklaşım 900 yatağa tekabül eden 6 ayrı devlet hastanesi de TOKİ tarafından inşa edildi. 7’si ilkokul 10’u da lise düzeyinde olmak üzere 17 okul, millet bahçesi, cami, iş merkezleri, hükümet konağı gibi pek çok yatırım TOKİ tarafından gerçekleştirildi.
Bu sosyal konutların, ülke genelinde olduğu gibi %5’i kurasız bir şekilde Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve aileleri için tahsis edilecek. %5’i engelli vatandaşlarımız arasında ve onların aileleri arasında yapılacak kurada belirlenecek. %20’si de ülke genelindeki uygulamada olduğu gibi 18-35 yaş arasındaki yeni yuva sahibi olmak isteyen genç vatandaşlarımız için tahsis edilip kuraları çekilecek.
Bu projelerin hem ülke genelinde hem Mersin ilimizde hayata geçmesindeki büyük destekleri ve himayelerinden dolayı Mersinli bütün hemşehrilerimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, TOKİ Başkanlığına, ilgili bütün kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

TOKİ MERSİN KURA SONUÇLARI SORGULAMA

Kura çekiliş töreninde Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan ile Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da bir konuşma gerçekleştirdiler.
Kura çekiliş törenine Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konuşmaların ardından Vali Pehlivan’ın ilk kurayı çekmesiyle hak sahipleri belirlenmeye başlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin