TOBB Tarafından Görevlendirilen Danışman Borsa’da

Güncel

12 Haziran 2019 Çarşamba, 18:39
TOBB Tarafından Görevlendirilen Danışman Borsa’da
-

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 81 İl'e, 81 akademik danışman projesi kapsamında görevlendirilen Mersin Oda ve Borsa Ekonomik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Arıcıoğlu'nun Borsa'ya ziyaretinde Başkan Murat Kaya, Borsa üyelerinin sektörlerinde yaşadıkları sorunları ve üyelerin beklentilerini ortaya çıkarabilecek projelerde birlikte çalışmaktan haz duyacağını ifade etti.
Borsanın proje ve faaliyetleri hakkında özet bilgi veren Başkan Murat Kaya ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:
"Tarsus iki İl'in arasında kalan ancak tarımsal potansiyeli her iki İl'e göre de ilçe olarak düşünüldüğünde çok yüksek değerlere sahip bir kent. Biz Tarsus'un diğer kentlerle ve hatta ülkelerle bağlantısına çok önem veriyoruz. Tarsus'un ekonomisini , ticaretini güçlendirmeye , geliştirmeye gayret ediyoruz. Bizlerin öncelikli görevi de zaten kentimizin potansiyelini güçlendirmek, dinamiklerini harekete geçirmek.Bu bizler için vazifedir, sorumluluktur. Tarsus'un ekonomisini, yaşam kalitesini her geçen gün artan, geleceğe güvenle bakan, istihdamı gün geçtikçe arttıran kent konumuna kavuşturabilmek için çalışmaktayız. Beraber ve birliktelik içinde ortak akılda , ortak fikirde uzlaşarak, başarıyı elde etmeyi hedeflemekteyiz. Bu noktada yerelde, gerek ekonomik , gerek ticari anlamda kalkınmaya yönelik projelerimizde bizlerle birlikte hareket etmenizin üretkenliğimize değer katacağına inanıyoruz.
Biz hedeflerimize güvenle yürümeyi destur edindik .Tarsus'un tarımsal gücü, ekonomik ve ticari durumu ile ilgili araştırmalarımızı yapıyoruz. Tarsus'un potansiyelinin atıl olan kısmının tespitinde de iş size düşüyor.
Biliyorsunuz yakın bir zamanda Tarsus Sarıulak Zeytinimiz TPE tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Şimdi sırada Tarsus Sarıulak Zeytinimizi AB Coğrafi işareti alınması var. Türk Patent Kurumunun bu konuda bizlere göndermiş olduğu yazı ve işbirliği neticesinde hayırlısı ile Avrupa Birliği Coğrafi İşaret başvurumuzu yapacağız. Bu noktada da desteğinizi isteyeceğiz. " dedi
Dr. Ebru Arıcıoğlu, Tarsus Ticaret Borsasının yürüttüğü projeleri takip ettiğini, AB coğrafi işaret konusunda yardımcı ve destek olmaktan, düşünülen diğer yöresel ürünler içinde ulusal coğrafi işaret çalışmalarında katkı vermekten memnuniyet duyacağını, AB hibe projeleri konusunda da Başkan Murat Kaya'nın bahsettiği konularda mutlak birliktelik sağlayarak güzel çalışmalara birlikte imza atacak olmaktan da memnuniyet duyacağını ifade etti.
Ziyaretin ardından Dr. Ebru Arıcıoğlu ile birlikte Borsa Genel Sekreteri, Yönetici Asistan ve Dış Ticaret Uzmanları ile planlama toplantısı gerçekleştirildi.
Kaynak: Tarsus Akdeniz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin