TOBB Başkanından MTSO’ya ve Başkan Çakır’a övgü

MTSO Meclis Üyeleriyle bir araya gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birçok alanda Mersin’i geleceğe taşıyacak hamlelerin belirlendiğini dile getirip bu vizyoner girişimlerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerini, meclis üyelerini ve çalışanları tebrik etti.

27 Şubat 2025 Perşembe, 08:31
TOBB Başkanından MTSO’ya ve Başkan Çakır’a övgü
-

MTSO Meclis Üyeleriyle bir araya gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eğitimden sanayide yeşil dönüşüme, kümelenmeden dijitalleşmeye kadar birçok alanda Mersin’i geleceğe taşıyacak hamlelerin belirlendiğini dile getirip bu vizyoner girişimlerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerini, meclis üyelerini ve çalışanları tebrik etti. 

hatırlattı. Mevcut büyüme vizyonuyla sektörlerde kümelenme ve verimliliğe odaklandıklarına dikkat çeken Çakır, başta sanayi olmak üzere tüm sektörlerde yeşil dönüşüm, dijital ekonomi ve ihracata odaklandıklarını söyledi. Mersin’in 7 kıtada 184 ülkeye ihracat yaptığını, geçtiğimiz yıl 10 milyar doların üzerindeki ihracatıyla Türkiye’nin en çok ihracat yapan 7’inci kenti konumuna ulaştığını kaydeden Çakır şunları söyledi: 
“Mersin olarak Türkiye’de ilkleri hayata geçiren bir iş dünyası olduk. Türkiye’nin, kendine ait limanı olan, ilk serbest bölgesini kurduk. Kalkınma ajanslarının kurulmasına öncülük yaptık. Türkiye’nin ilk Tarım Teknoparkı, Mersin Agropark’ı kurduk. Mersin Agropark’ta şimdiden, küresel iklim değişikliğine hazırlık anlamında, narenciyeye alternatif yeni ürün deseni çalışmalarına odaklandık. Türkiye’nin, dijital alt yapısı en güçlü Odalarından biriyiz. İlk adımlarını, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak attığımız ve sizin de büyük desteğinizle, Merkezi Sicil Sistemi- MERSİS’in Türkiye’ye yayılmasında bir parçamız olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Ayağı yere basan, üyemize ve topluma dokunan, sayısız projelerimizle, kentimize ve ülkemize katkı vermeye çalıştık.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN BOLTAÇ: “TARSUS’A HUZUREVİ VE PALYATİF YAŞAM MERKEZİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
KEMAL DURU, ANAMUR KAYMAKAMI.OLDU
ŞAP ALARMI... HAYVAN SATIŞ YERLERINE GEÇİCİ KAPANMA TALİMATI
MERSİN'DE 15 KAMYON KARPUZ DAĞITILACAK
TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERİ YERİNDE YIKANARAK DEZENFEKTE EDİLİYOR
SANATÇI REMZİ KARABULUT’TAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ:
23. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ’NE ANLAMLI BAŞLANGIÇ
TOROSLAR’DA YENİ İMAR YOLLARI ULAŞIMA NEFES ALDIRIYOR
TARİHİ KİLİKYA YOLU PROJESİ’NİN 4. TURU TOROSLAR’IN ETEKLERİNDE YÜRÜNDÜ
VALİ TOROS, ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ‘YANGIN YÖNETİM MERKEZİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Mersin Haber ,Mersin