Ticari Süt İşletmelerince Mart Ayında 878 Bin 593 Ton İnek Sütü Toplandı

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Mart 2020 sonuçları değerlendirildi.

12 Mayıs 2020 Salı, 11:45
Ticari Süt İşletmelerince Mart Ayında 878 Bin 593 Ton İnek Sütü Toplandı
-

Değerlendirme sonucunda, Türkiye genelinde Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarının %4,7 arttığı, Ocak-Mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,3 arttığı bildirildi.
Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranının ortalama %3,5, protein oranının ise ortalama %3,2 olarak tespit edildiği ifade edildi.
Toplanan inek sütü ve değişim oranı, Mart 2020 (Ton)
Ticari Süt İşletmelerince Mart Ayında 878 Bin 593 Ton İnek Sütü Toplandı
Toplanan inek sütü, Mart 2020
Ticari Süt İşletmelerince Mart Ayında 878 Bin 593 Ton İnek Sütü Toplandı
Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretiminin %16,1 artarak 145 bin 282 ton olarak gerçekleştiği, Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretiminin %11,3 artarak 422 bin 76 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.
Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretiminin %0,5 azalarak 93 bin 333 ton, Ocak-Mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,8 artarak 272 bin 535 ton olarak gerçekleştiği bildirildi.
Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tam yağlı süt tozu üretiminin %40,3, inek peyniri üretiminin %12,2, tereyağı üretiminin %1,2 artarken, kaymak üretiminin %5,4, diğer peynirlerin (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %14,8, ayran üretiminin %25 ve yağsız süt tozunun %27,6 azaldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMİZLENDİ! 6 TON ÇÖP ÇIKTI
SİLİFKE'DE AĞAÇLIK ALANDA YANGIN
ÜLKÜ OCAKLARI MERSİN İL BAŞKANI AHMET BEBEK, ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ YAZ KAMPINI ZİYARET ETTİ
MERSİN VALİSİ TOROS’U, ADANA VALİSİ KÖŞGER VE OSMANİYE VALİSİ YILMAZ ZİYARET ETTİ
MERSİN'DE AİLESİ HİLAL URAL'DAN HABER ALAMIYOR
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 16 BİN 881 TL
KADINLARI GÜÇLENDİREN ‘PAZARTESİ BULUŞMALARI’ SÜRÜYOR
Mersin ve Adana, Fuarlarda Tek Vücut: "Hedef ‘Çukurova Fuar Merkezi"
ELEKTRİK HATTI KAYNAKLI YANGINA SU TANKERLİ MÜDAHALE
TARSUS ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ MORAL DEPOLADI

Mersin Haber ,Mersin