''Teşekkürler Erdemli, 150 Çocuğumuzu Sizler Okutuyorsunuz''

Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay 17 Haziran 2019 Pazartesi günü başlayacak olan yaz Kur'an kursları ile ilgili Erdemli Müftülüğü internet sayfasında açıklamalarda bulundu.

27 Mayıs 2019 Pazartesi, 11:25
''Teşekkürler Erdemli, 150 Çocuğumuzu Sizler Okutuyorsunuz''
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
25 Mayıs 2019 Cumartesi günü Ulu Camii bahçesinde 5, 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin kayıtları yapıldı.
Yatılı yaz Kur'an Kursu eğitim programı ülke genelinde neredeyse Erdemli'ye ait bir eğitim faaliyeti olduğunu belirten İlçe Müftüsü Dr. Erenay, ''Hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’i çocukluk döneminde öğrenmek hem kolay hem de kalıcı oluyor. Peygamberimiz (sav)'in “çocuklarınız yedi yaşına geldiklerinde onlara namaz kılmayı emredin…” hadis-i şerifi bu gerçeğin bir yansımasıdır. “Ağaç yaş iken eğilir.” atasözü de bunu desteklemektedir. Çocuklarımıza yedi yaşında namazı emredebilmemiz için yavrularımıza erken yaşlardan itibaren dini vecibelerini, Kur'an-ı Kerimi okumayı öğretmeye başlamamız gerekmektedir.
Yaz tatilini çocuklarımız genellikle, oyun ve eğlence dönemi olarak algılamaktalar. Bu yüzden çocuklara rehberlik etmek rehberlik ederken eğlenerek öğretmek ve eğitmek önceliğimiz olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın görsel, işitsel materyalleri ile çocuklarımızın öğrenmelerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız protokol gereği müftülüklerimiz, Spor İl ve İlçe müdürlüklerimiz işbirliği ile çocuklarımız için kamp programları hazırladık.'' dedi.
''TEŞEKKÜRLER ERDEMLİ, 150 ÇOCUĞUMUZU SİZLER OKUTUYORSUNUZ''
Yaz Kur’an kursları Diyanet Işleri Başkanlığı olarak en çok önem verdiğimiz faaliyetlerimiz arasında yer almaktadır diyen Dr. Erenay, ''Geçmiş yıllardan belirlediğimiz eksikliklerimizi kurslarımız açılacağı zamana kadar tamamlamaya çalışıyoruz. Bu yaz döneminde kurslarımızda yapmamız gereken ve uygulanacak kararlar konusunda kayıt dönemi başlamadan Kur'an Kursu dernek başkanlarımız ve daha önce Kur'an Kurslarımızda yöneticilik yapan öğreticilerimiz ile istişare toplantıları yaptık. İstişare topalntılarında de ortaya çıkan ve ortak alınan kararları kurslarımızda düzenin ve daha kaliteli eğitim yapabilmek için uygulama kararına vardık.
Erdemli de insanlarımız kurslarımıza çok büyük önem veriyor ve çocuklarını kurslarımıza kayıt yaptırabilmek büyük bir özveri gösteriyorlar. 2019 yılı eğitim döneminde yaz Kur'an kurslarımıza kayıt yaptıran yaklaşık 1500 öğrencimiz iki aylık bir eğitim dönemine girecekler. Kayıt döneminde kurslarımıza ön kayıt yaptırıp ama ücretini karşılamakta zorlanan 150 öğrencimizi hayırsever vatandaşlarımızın vermiş olduğu maddi desteklerle kurslarımızda misafir edeceğiz ve eğitimlerine devam edecekler. Hayırsever insanlarımızın vermiş oldukları bu desteklerden dolayı çocuklarımız adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca kurslarımıza ön kayıt sırasında durumlarını belirten öğrenci velilerimizin hiçbirisi geri çevrilmeyerek çocuklarının kayıtları alınarak kurslarımızda öğrenim görmeleri sağlanacaktır.'' dedi.
Dr. Erenay, ''Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlemiş olduğu eğitim öğretim giderleri ile 20 kursumuzun iaşelerinin karşılanacağı gibi İlçemizde yaz döneminde hizmet verecek olan kurslarımızın hepsinde aşçı, kurslarımızın öğrenci yoğunluğuna göre temizlik görevlisi ve belletmen bulunacaktır.
17 Haziran 2019 Pazartesi günü başlayacak olan Yaz kurslarımızda çocuklarımıza Kur’an öğretimi dışında ilmihal bilgileri, peygamberimizin hayatının merkeze alındığı siyer ve ahlak dersleri ayrıca değerler eğitimi de verilecektir. Yaz Kur'an Kursu döneminde kurslarımıza gelen yavrularımıza din görevlilerimiz ve Kur'an Kursu Öğreticilerimizle birlikte en güzel ve verimli eğitimi vermeye gayret göstereceğiz.
Ramazanın bereketinin yaz kurslarımızda verimli bir eğitim olarak devam etmesi niyazımızla tüm öğrenci, öğretici ve velilerimize başarılar diliyorum.'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı

Mersin Haber ,Mersin