Temizlik İşçisi Olarak Görev Yapmaktayken Hm Topluluğu Solistlerinden Birisi Olan 41 Yaşındaki Çiğdem Akdoğan, Başarı Hikayesinin Arkasında ‘hayallerinin Peşinden Gitmek’ Olduğunu Söyledi

“TÜRKÜLERİMİN ÜSTÜNE DAHA NE KATABİLİRİM DÜŞÜNCESİNDEYİM”

03 Eylül 2022 Cumartesi, 09:47
Temizlik İşçisi Olarak Görev Yapmaktayken Hm Topluluğu Solistlerinden Birisi Olan 41 Yaşındaki Çiğdem Akdoğan, Başarı Hikayesinin Arkasında ‘hayallerinin Peşinden Gitmek’ Olduğunu Söyledi
-

Yaklaşık 1,5 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı’nda temizlik işçisi olarak görev yapmaktayken, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan sınava giren ve yeteneğinden dolayı jürinin yönlendirmesiyle Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı THM topluluğu solistlerinden birisi olan 41 yaşındaki Çiğdem Akdoğan, başarı hikayesinin arkasında ‘Hayallerinin peşinden gitmek’ olduğunu söyledi.

Geçmişte farklı sektörlerde çalıştığını, ancak evlenip çocuk sahibi olduktan sonra çalışma hayatına ara vermek zorunda kaldığını söyleyen Akdoğan “Müziğe yeteneğim vardı ve müzikle hep iç içeydim. Hobi olarak müzikle uğraşmaya devam ediyordum. Pandemi döneminde ise, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin personel alım ilanı dikkatimi çekti. Ben de başvurumu gerçekleştirdim ve temizlik işçisi olarak işbaşı yaptım” dedi.

8 aydır THM topluluğu solisti

Akdoğan işini severek yaptığını, başlangıçta solist olmak gibi düşüncesi olmadığını, ancak THM topluluğuna solist olarak kabul edilmesinin, kendisinin bile şaşırdığı bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.

İş çıkışı evine dönerken Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabında ‘Solist Alım Sınavı’ duyurusunu gördüğünü ve ‘Neden başvurmayayım ki?’ diye düşündüğünü ifade eden Akdoğan, “Gördüğüm ilan üzerine ben de sınava başvurdum. Sınavı kazanamadım, fakat jürinin yeteneğimden dolayı beni yönlendirmesiyle Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı THM topluluğuna solist olarak geçişim oldu” şeklinde konuştu.

“Büyükşehir Belediyesi’nin kültüre ve sanata verdiği değeri birebir gördüm”

Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kültüre ve sanata verdiği değeri duyduğunu, Mersin genelinde gerçekleşen kültürel ve sanatsal etkinliklerin yoğunlaşmasının dikkatini çektiğini, ancak içine girince bire bir görme şansına eriştiğini de dile getiren Çiğdem Akdoğan yeni hedefleri için ise, “Burası benim için gerçekten bir okul gibi. Türkülerimin üstüne daha ne katabilirim diye düşünüyorum. Repertuarımı genişletip, daha çok yerlere ulaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Burası benim için tam bir aile ortamı”

Çevresindeki yakınlarının da bu durumdan oldukça mutlu olduğunu dile getiren Akdoğan, “Zaten ailem ve çevrem müzikle uğraştığımı biliyordu, ama böyle bir platformda çalışmak benim için ayrı güzellikte bir olay. Eşim zaten beni her anlamda destekliyordu. Müziğe olan ilgimi ve sevgimi biliyordu. Biliyorsunuz müzik her yerde yapılmıyor. Ama burası gerçekten de benim için tam bir aile ortamı. Kültürel faaliyetlerimizi yapabileceğimiz çok güzel bir platform. Bu anlamda çok şanslıyım diyebilirim” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KÜRKÇÜ MAHALLESİNE YENİ BİR PARK VE SPOR .ALANI KAZANDIRILDI
TARSUS'TA 4-6 YAŞ VE YETİŞKİN KUR'AN KURSLARINDA YIL SONU KAPANIŞ ETKİNLİKLERİ
MOTORSİKLET HIRSIZI GÜVENLİK KAMERASINI FARK EDİNCE YÜZÜNÜ TOZ BEZİYLE GİZLEDİ
Tarsus Şehir Mezarlığı Otoparkında Sona Doğru
POZANTI-TARSUS OTOYOLUNDA AKLİ DENGESİ YERINDE OLMAYAN SAHIS TEHLİKE YARATTI
BÜYÜKŞEHİR İLE MERSİN’DE HERKES SPOR YAPIYOR
BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ, ÖĞRENCİLERE IŞIK OLMAYA DEVAM EDİYOR
DEMİRTAŞ MAHALLESİ’NDE TAZİYE EVİ AÇTI
SEO Nedir? Arama Motoru Optimizasyonunun Temelleri ve Önemi
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81. Genel Kurulu’na Katıldı

Mersin Haber ,Mersin