Tedavi Edilen Leylekler Göksu Deltası Doğal Yaşam Alanına Bırakıldı

Mersin'de çeşitli sebeplerle yaralanan yaban hayvanları tedavi edilerek, tabii yaşam alanlarına yeniden kazandırmak amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün çalışmaları aralıksız devam ediyor.

03 Ekim 2016 Pazartesi, 16:40
Tedavi Edilen Leylekler Göksu Deltası Doğal Yaşam Alanına Bırakıldı
-

Mersin'de çeşitli sebeplerle yaralanan yaban hayvanları tedavi edilerek, tabii yaşam alanlarına yeniden kazandırmak amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün çalışmaları aralıksız devam ediyor.


Bu kapsamda Mersinde vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan 13 Adet Leylek 2 adet Martı ve 1 adet gri balıkçıl kuşu, tedavileri yapılmak üzere Tarsus Hayvan  Parkı'na gönderilmiş ve yaklaşık  6 Aylık tedavi süreci sonunda iyileşme sağlandıktan sonra Doğa Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 29.09.2016 tarihinde Göksu Deltası Sulak Alanında doğaya salındı.


Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar  Şube Müdürü Ahmet ÇÖRTÜK, "Yaralanan Yaban Hayvanlarının tedavileri yapılıp tekrar Doğal yaşam ortamlarına salınması Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü uhdesindedir. Bu kapsamda Kurumumuz ile Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Belediyeler ile protokoller yapılmaktadır. İlimizde Doğada yaralanan Tüm Yaban Hayvanları ile ilgili gelen ihbarlar Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından anında değerlendirilerek Tedavisi kısa sürüyorsa Kurumumuzca tedavisi yapılıp doğaya salınıyor.



Hayvan Parkına Gönderilip Tedavileri Tamamlanıyor
 

Ahmet Çörtük


ğer tedavileri uzun sürüyorsa Tarsus ilçemizde bulunan hayvan Parkına gönderilip tedavileri tamamlanır tamamlanmaz Doğal yaşam ortamına bırakılıyor. Tedavileri tamamlanan 13 Adet Leylek 2 adet Martı ve 1 adet gri balıkçıl kuşu  Göksu Deltası Sulak Alanına bırakılması zaman ve yer itibariyle çok isabetlidir. Çünkü Göksu deltası Sulak Alanı Ramsar Alanı olup Kuş Göç yolu üzerindedir. Zaman olarakta tamda Leyleklerin Göç zamanı olup doğal yaşam ortamına bırakılan leylekler kendi ırklarıyla beraber göç edeceklerdir." dedi.
 
 
Leylek Tedavisi


 
Yaban Hayvanı Tedavisi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin