Tarsus’un Geçmişine Işık Tutacak İki Konferans Daha Düzenlendi

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın önerisi ile oluşturulan komisyon tarafından planlanan “Tarsus Belediyesi’nin 151.Kuruluş Yılı” etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.

27 Haziran 2019 Perşembe, 14:28
G: 27.06.2019 - 14:28
Tarsus’un Geçmişine Işık Tutacak İki Konferans Daha Düzenlendi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus Belediyesi 151. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları kapsamında, Tarsus’un tarihinin Dünya’ya tanıtılması, tarihi eserlerin restorasyonlarının yapılarak turizme kazandırılması çalışmaları devam ederken, kentin tarihine ışık tutacak iki konferans daha Tarsus Belediye ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlendi. Programa Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları, Av. Ünzile Kuru, Av. Ali Dinsever ile Mutallip Bobuşoğlu, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ve Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın eşi Derya Özinç Bozdoğan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Tarsus’un tarihi geçmişi konusunda daha önce düzenlenen iki konferansın ardından, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Edebiyat Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan’ın sunumuyla 'Tarihte bir başkent Tarsus' ile Arkeolog Hüseyin Adıbelli’nin de anlatımıyla 'Tarsus'ta Turizmin Yeri: Dün, Bugün, Yarın' konulu konferanslar gerçekleştirildi.
Konferansın ilk konuşmacısı MEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan sunumunda, Antik Tarsus’tan bahsederken, Tarsus’un konumu ve tarihçesi ile Tarsus’un hikâyeleri hakkında bilgiler aktardı. Günümüze ulaşmış anıtlar hakkında anlatımlarda bulunan Kaplan; Tarsus orjinli, Tarsus’a ait ve Tarsus’ta ortaya çıkartılmış tarihi eserlerin dünyanın farklı yerlerinde veya ülkemizin farklı müzelerinde sergilendiğini belirterek, 2017 yılında Keşbükü mevkiinde gerçekleştirilen keşif hakkında da anlatımlarda bulundu.
Arkeolog Hüseyin Adıbelli ise, Tarsus’un, başka bir kentin sahip olmadığı kadar tarihi, kültürel zenginliklere ve geçmişe sahip bir kent olduğunun altını çizerken, Tarsus’ta turizmin gelişmesi için önce yerel yönetimlerin tarih konusunda duyarlı bir şekilde hareket etmesi ve bu konuda çalışma başlatması gerektiğini söyledi.
Din ve kültür turizminin Tarsus’un geleceğine önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Adıbelli, “Kitle turizminin yerini artık kültür turizmi almıştır. Tarsus tarihi eserler ve kültürel yapısı bakımından kültür turizmine hitap edecek potansiyele sahip bir kenttir.” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Tarsus'ta Kamyon, Park Halindeki Otobüse Çarptı
Mersin Erdemli’de Düğünde Şaşkınlık Yaratan Hediye: Mezar Taşı
TAT AİLESİNİN ACI GÜNÜ...
TARSUS'TA ŞELALE CADDESİNDE 4 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, TRAFİK KİLİTLENDİ
Tarsus’ta Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 1 Ağır Yaralı
Tarsus U-60 Takımının ACI günü...
TARSUS-POZANTI OTOYOLUNDA YAĞIŞ KAZALARI BERABERİNDE GETİRDİ
BAŞKAN BOLTAÇ, CHP'NİN "İKİNCİ YÜZYIL DEĞİŞİM KURULTAYI"NA KATILDI
BAŞKAN SOFU: "ÇAMLIYAYLA'MIZA SABIRLA, HEP BİRLİKTE, ELELE GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİZ"
Mersin’de 3. Kattan Düşen Kadın Yaralandı

Mersin Haber ,Mersin