Tarsus'ta Önemli Açılış

İlçe kaymakamı ve belediye başkanı birlikte katıldı.

02 Şubat 2018 Cuma, 20:09
Tarsus'ta Önemli Açılış
-

Tarsus Belediyesi tarafından Yeşilevler Mahallesi’nde yaptırılan taziye evi törenle hizmete açıldı.
Açılış töreni okunan Kuran-ı Kerim’in, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İlk olarak söz alan Yeşilevler Mahallesi Muhtarı Aydın Demir, yapılan hizmetler için teşekkür etti.
Demir, “Başkanımız Şevket Can’ı 25 yıldır tanıyorum. Hep hizmet etti, hizmet için vardı ve hizmet için yaşıyor. Bir gün ayrımcılık yaptığını görmedim. Sen bu mahalledensin, sen Sivereklisin, sen Diyarbakırlısın, Muşlusun, Vanlısın, şeklinde bir şey duymadım. 20 senedir hak için, halk içinde yaşıyor, hizmet ediyor. Ne zaman yanına gittiysem beni sevgi ve saygıyla karşıladı. Her isteğimizi yaptı yerine getirdi. Bu hizmet için kendisine yeniden teşekkür ediyor, her zaman yanında olduğumu belirtiyorum” dedi.
Ayrım yapmadan hizmet ürettiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, halkın duası ve Allah rızası için çalıştıklarını söyledi.
Başkan Can, “Biz ayrım yapmadan, ayırmadan, dini, dili, ırkı, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun Allah rızası için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Çünkü belediyecilik dokunmaktır, hissetmektir, yaşamaktır. Şehrimizde yaşayan bütün insanları sevgiyle, saygıyla, yaklaşımıyla kucaklayarak eşit bir şekilde hizmet etmektir. Bu bizim düşüncemizdir. Yapmamız gerekenleri yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Devam eden hizmetleri anlatan Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 25 açılışımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadık. Bugünde 26. açılışımız olan Yeşilevler Mahallemizdeki taziye evi açılışını yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren Tarsus Belediyesi olarak bizler 15 Mayıs’a kadar her hafta bir açılış yada temel atma gerçekleştireceğiz. Tarsus Belediyesi olarak muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla görüşerek, konuşarak hizmetlerimizi birlikte karar verip, birlikte yapıyoruz. Bu mahallede de olduğu gibi, muhtarımızın özellikle mahalle sakinleri olarak bir taziye evi ihtiyaçları olduğunu söylemişti. Bizde bugün bu taziye evini açmanın mutluluğunu sizlerle beraber yaşıyoruz. Bizim Tarsus Belediyesi olarak şu anda yaptığımız cami açtıklarımız var devam eden inşaatlarımız var. Halı saha inşaatlarımız başladı. Şahin ve Bahçe Mahallesinde halı saha inşaatı devam ediyor. Barbaros Mahallesi’ndeki cami inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki hafta Adalet camisi adliye binası yanındaki camimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Şu anda 5 tane yaşam boyu spor merkezi inşaatımız bitti. Birer birer açılışını gerçekleştireceğiz. Ayrıyeten park çalışmalarımız devam ediyor. Aydınlatmayla ilgili şehir içerisinde çalışmalarımız 2-3 aya kadar başlayacak. 5 tane kapanan bele belediyelerimizin restorasyon çalışmaları bitmesi yakın bu ayın sonundan itibaren Gülek, Yenice, Yeşiltepe, Bahşiş ve Atalar’daki belde belediye binalarımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Köylerimizde parke çalışması devam ediyor. Bugüne kadar 53 tane köyümüzde parke çalışması bitti. Daha önceden Büyükşehir yasası olmadan önce Tarsus Belediyesi olarak bizler 45 tane mahalleye hizmet götürüyorduk şu anda ise129 tane köyümüz kapanan 5 tane beldemizle birlikte biz 179 tane mahallemize hizmet götürüyoruz. Hizmet alanımız 4 kat büyüdü. Bu hizmetleri yaparken yeni yasayla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’la birlikte Tarsus Belediyesi olarak bazı hizmetleri bizlerden bazı hizmetleri Mersin Büyükşehir Belediyemizden almaya başladınız. Yaptığı ve yapacağı hizmetlerden dolayı da sayın başkanımız Burhanettin Kocamaz’a şükranlarımı sunuyorum. Şehir içerisinde aynı zamanda çay bahçesi inşaatları başlıyor. Ama en önemlisi Tarsus Belediyesi artık kendi elektriğini kendi üretecek. Üretken belediyecilik anlayışıyla yılda 3,5 Megawatt elektrik üreteceğiz. Yani kısacası 1 yılda 3,5 Trilyon Tarsus Belediyesi elektrik üretecek buda şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Tarsus’ta herkesi evlendireceğini belirten Başkan Can, “500 konutla ilgili proje çalışmamız başladı. Şu an faiz oranları yüksek, bu proje bittikten sonra hemşehrilerimize 2 yılda teslim etmeyi düşünüyorum. İnşallah bundan sonra Fevziçakmak Mahallemizdeki İşgem’in olduğu yere 1000 konut yapıp, hemşerilerimize ucuz kaliteli konutlarda oturmalarını sağlamayı düşünüyorum” dedi.
İşlerinin hizmet olduğunu kaydeden Başkan Can, “Biz siyaset yapmadan Allah rızası için hizmet yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu şehir bizim. 335 bin insanımızla birlikte yaşıyoruz. Acımız bir sevincimiz bir. Allah’ımız bir, Kitap’ımız bir. Kader birlikteliği yapmışız. Görevimiz sadece yol yapmak park yapmak değil. Dostça, kardeşçe yaşam ortamı sağlamak ve buna göre hizmet üretmektir. Yeter ki aramıza fitne, fesat tohumları sokan insanları barındırmayalım. Biz birlikteliğimizi güçlendireceğiz. Tarsus’ta çoğu yaşayan insanlarımız belki bu mahallenin yerini dahi bilmiyor. Biz her yeri biliyoruz ve hizmetle nakış nakış işliyoruz. Bu hizmetimizde Yeşilevler mahallemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Daha sonra söz alan Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, “En önemli olan şey insana yapılan yatırımdır. Ancak bir ara da yaşamak için benliklerimizden sıyrılmamız gerekiyor. Bugün birlikte yaşıyorsan, huzurlu bir şekilde yaşıyorsak bunu ben diyenlerin değil biz diyenlerin yüzü suyu hürmetine borçluyuzdur. Bugün buradaki hizmette biz diyenlerin hizmetidir. Gönüllerinizde sevgiyi ve paylaşmayı unutmayın. Paylaşın, komşularınızı sevin, arkadaşlarınızı sevin, benliklerinizden vazgeçip biz bilincine ulaşın. Bu hizmet mahallemize hayırlı olsun. Daha nice açılışlarda buluşmak ümidiyle” dedi.
Konuşmalardan sonra kurban kesilerek, Yeşilevler Taziye Evi vatandaşların hizmetine açıldı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin