Tarsus’ta Kış Öncesi Bakım Çalışmaları Gerçekleştiriliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Park Bahçeler Birimi ekipleri, Tarsus’ta elektrik veya diğer ileti kablolarına değerek tehlike oluşturan orta refüjlerdeki ve kaldırım üzerlerindeki ağaçların dallarını buduyor.

15 Ekim 2019 Salı, 12:00
Tarsus’ta Kış Öncesi Bakım Çalışmaları Gerçekleştiriliyor
-

Kış aylarının yaklaştığı şu günlerde özellikle fırtınalı havalarda kablo kopmalarına neden olan ağaç dalları budanırken, aynı zamanda bakımları da yapılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, rutin işlerinin yanı sıra yaklaşan kış ayları öncesinde de çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Park Bahçeler Birimi ekipleri, Tarsus’ta elektrik veya diğer ileti kablolarına değerek tehlike oluşturan orta refüjlerdeki ve kaldırım üzerlerindeki ağaçların dallarını buduyor.

Fırtınalı kış günlerinde kablolara değerek kopmalarına sebebiyet verebilecek ağaç dallarını Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleriyle birlikte koordineli şekilde çalışarak budayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, aynı zamanda ağaçların bakımlarını da gerçekleştiriyor.

Palmiye ve hurma ağaçlarına da bakım
Tarsus’un caddelerinin simgeleri haline gelen palmiye ve hurma ağaçları da yine Büyükşehir ekipleri tarafından budanıyor.

İş makinalarının da kullanıldığı çalışmalar kapsamında eski Adliye binası önündeki ağaçlar başta olmak üzere, kentin muhtelif noktalarında bulunan palmiye ve hurma ağaçları budanırken, ağaçların kırmızı palmiye böceği olarak bilinen zararlıdan korunması için ilaçlama da yapılıyor.

Ekipler, orta refüjlerde yer alan maki cinsi bittileri de şekilli olarak budayarak kent estetiğine katkı sunuyorlar. Büyükşehir Park Bahçeler Birimi ekipleri, Tarsus kent merkezinde bulunan parkların rutin bakım ve temizlik çalışmalarını da aralıksız olarak sürdürüyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin