Tarsus’ta Kırtasiyecilerden “Okullarda Oluşturulan 35 Milyon TL Ranta” Tepki

Kırtasiyecilerden büyük iddia

15 Eylül 2017 Cuma, 07:34
Tarsus’ta Kırtasiyecilerden “Okullarda Oluşturulan 35 Milyon TL Ranta” Tepki
-

TARSUS’ta faaliyette bulunan yaklaşık 30 kırtasiye ve yayın evini temsilen 6 kırtasiye sahibi, Tarsus Kaymakamlığı’na yazılı dilekçe vererek, iddiaya göre okullarda öğrencilere aldırılan kaynak kitap konusunda, bazı öğretmen ve müdürlerin ‘belli yayın evi veya kırtasiyeye’ yönlendirme yapmalarına tepki gösterdiler. Kırtasiyeciler, 35 milyon TL’ye varan sektör konusunda acilen önlem alınmasını ve kendilerinin olduğu gibi, öğrenci ve veliye de zararı dokunan “tekelci” uygulama mantığının önüne geçilmesi talebinde bulundular.
 
Serbest piyasa ekonomisine uymayan ve 4 ile 5 kırtasiyenin bu işten milyonlara varan cirolar elde ettiklerini savunan kırtasiyeciler, kameralar önünde de konuşarak şikayetlerini dile getirdiler.
 
İlçe nüfusu ve öğrenci sayısı baz alındığında Tarsus’un birçok il’den büyük bir kent olduğunu söyleyen ve on yıllardır sektörde faaliyette bulunan Recep Kün ve Sinan Mengüç, söz konusu durumdan muzdarip olan tüm esnaf arkadaşları adına yaptıkları açıklamada, bir kırtasiye ile anlaşmaya varan öğrenci veya müdürün, bundan çıkar sağlayabildiğini öne sürdüler.
 
Recep Kün, “Tarsus Kaymakamlığı’na da verdiğimiz şikayet dilekçemizde belirttiğimiz gibi, sorunumuz kaynak test kitapları olarak karşımıza çıkmaktadır. Bazı öğretmenler veya idareciler tek yayın tavsiyesi ile piyasadaki diğer yayınların kitaplarına ve satıcılarına yaşam şansı bırakmamaktadırlar. Bütün test kitapları MEB yayınları tavsiyesi niteliğindedir. Bu noktada öğretmenlerin inisiyatifine terk etmek ne derece doğru olmaktadır?” sorusunu yöneltti.
 
SATICIYLA İŞ BİTİRİLMEKTE!
 
Recep Kün, “Öğretmen ve müdür, anlaştığı bir yayıncının satıcısıyla işi bitirmekte, okul açılırken beraber öğrencisine veya öğrenci velisine “filan yayını alacaksınız, size o test kitabından ödev vereceğim, sorumlu tutacağım demektedir” ve o iş o anda bitmiştir. Öğrenci veya veli de tavsiye edilen yayını bulmak ve almak için sadece o yayıncıya koşmaktadır. Oysa tavsiye niteliği taşıyan bu kitaplar okulda okutulan devlet kitaplarının yardımcısıdır, nitelikleri budur.
 
Sistemimiz test çözmek, test pekiştirmek, bilgiyi taze tutmaktır. Sezonda, ihtiyaç listelerinin altına temin edilecek kitapların yayınevlerinin ad ve adreslerinin yazılmaması öncelikli talebimizdir.
 
Bizim isteğimiz, öğretmenlerin veya idarecilerin öğrencilerine “derslerinizle ilgili her hangi bir test kitabı almanız yeterlidir, yayın evleri önemli değildir” demeleridir” diye konuştu.
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz Gazetesi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE 680 LİTRE SIVI METAMFETAMİN İLE 1 ZEHİR TACİRİ YAKALANDI
BAŞKAN BOLTAÇ "TURİZM İÇİN VATANDAŞ VE ESNAFTAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ"
"MERSİN, TEKSTİL VE KONFEKSİYON ÜRETİMİNDE GÜÇLÜ KONUMA GELMELİ"
TARSUS 'TA ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE TOPLANTISI
TARSUS MUSA BENGİ İLKOKULU, YIL SONU KERMESİ DÜZENLEDİ
Mersin İl Tarım Müdürlüğü, "Yaşat ve Üret” Projesi'yle Türkiye Üçüncüsü
MÜDÜR ANTEPLİOĞLU’NDAN OKUL ZİYARETİ
BÜYÜKŞEHİR’İN GÜLNAR’DAKİ YURT HİZMETİYLE HEM ÖĞRENCİLER HEM İLÇE KAZANIYOR
“HİZMETLERİ ENGELLEMEYİN” ÇAĞRISI
15 TON BONZAİ ÜRETİLEBİLECEK HAM MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Mersin Haber ,Mersin