Tarsus'ta Görülen Cinsel Taciz Davasında “Tutuksuz Yargılamaya” Bir Tepki Daha

Tarsus Kadın Platformu, imam tarafından cinsel tacize uğradığı öne sürülen E.S. davasında, mahkemenin verdiği “tutuksuz yargılanma” kararına bir tepki daha geldi.

27 Mart 2019 Çarşamba, 12:43
G: 27.03.2019 - 12:46
Tarsus'ta Görülen Cinsel Taciz Davasında “Tutuksuz Yargılamaya” Bir Tepki Daha
-

Platform, 29 Mart Cuma günü saat 13.30’da Tarsus Adliyesi’nde görülecek dava için çağrıda bulundu.
Yarenlik Alanında toplanan Kadın Platformu üyeleri şu açıklamayı yaptılar:
“Yaz aylarında Adana’nın Akçatekir beldesinde Kuran kursuna gittiği caminin imamı tarafından cinsel istismara uğrayan kız çocuğunun sesine ses katmak, adalet arayışına destek vermek, ‘erkek adalet değil gerçek adalet’in sağlanması ve 29 Mart Cuma günü görülecek olan duruşmaya çağrıda bulunmak için buradayız.
E.S.’nin 2018 yılında yurt müdürü ve rehber öğretmene 2015 yılında yaşadığı olayı anlatması ile dava süreci başlamıştır.
Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklanan imam M.D. ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Uzman psikoloğun E.S.’nin beyanlarının güvenilir olduğunu belirtmesine, tüm delil ve raporlara rağmen son duruşmada da sanığın yeniden tutuklanması talebi reddedilerek, sanığın işlediği suç görmezden gelinmiştir.
Son duruşmada ise bütün bu delillere ve sanığın hiçbir duruşmaya katılamamasına rağmen tutuksuz yargılama süreci devam ettirilmiş, mahkeme başkanı, ertelemeyi duyunca isyan eden aileye alay eder gibi “beraat kararı bile çıksa suçsuz olduğunu göstermez” sözlerini sarf etmiştir.
İşletilmeyen ve istismar suçlarını görmezden gelen adalet sistemine hesap soruyoruz; tüm taleplere ve delillere rağmen hala tutuklu yargılanmayan sanık kimler tarafından, ne şekilde korunmaktadır?
Cinsel saldırı ve istismar suçları soruşturma, kovuşturma ve cezalandırma açısından en özensiz yürütülen, kadın ve çocukların adli süreçlerde ikincil haksızlıklara tekrar tekrar maruz kaldıkları bir suç tipidir.
Cinsel suçlar çoğunlukla yargı aşamasına gelmeden örtbas edilmekte, polis, savcı, mahkeme şikayetleri ciddiye almamakta, başvuruda bulunan kadına ve çocuğa ön yargılı bir yaklaşım sergilenmekte, delil toplanmamakta ya da bu davada olduğu gibi faili tutuklama tedbiri uygulanmamaktadır. Adil olmayan yargı sistemi, cezasızlık, iyi hal indirimleri yeni cinsel suçlara teşvik edici bir hal almaktadır.
Çocuklara karşı işlenen istismar suçu affedilemez, cezasız bırakılamaz, yeni istismar vakaları özendirilemez. Bu, suça ortak olmak, çocuklara karşı işlenecek yeni suçlara zemin hazırlamaktır. Cezasız bırakılan her suç istismarı meşru kılmakta ve erkek yargı suçluyu cesaretlendirmektedir.
Çocuğa yönelik istismarın üzerinde yükseldiği başta erkek egemenlik, dinsel gericilik ve çocuğu nesneleştiren, istismara açık hale getiren her tür yaklaşıma karşı mücadele edeceğiz.
Bu davanın takipçisiyiz. Cinsel istismar faili imam gerekli cezayı alıp tutuklanana kadar adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz. İmam M.D derhal tutuklanmalıdır ve bu olayda sorumluluğu olanlar hesap vermelidir. Bugün buradan 29 Mart Cuma günü saat 13.30’da Tarsus Adliyesi’nde görülecek dava için çağrıda bulunuyoruz. Gerçek adalet sağlanana ve sanık gereken cezayı alana kadar bu davanın da, erkek yargının da erkek egemen sistemin de peşinde olacağız. İstismarı aklamanıza da, suçluyu korumanıza da izin vermeyeceğiz.”
Kaynak: Tarsus Akdeniz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin