Tarsus’ta Büyükşehir Ekipleri Hergün Yüzlerce Noktada Dezenfekte Çalışması Gerçekleştiriyor

Koronavirüs (COVID-19) salgınının yayılmaya başlamasının ardından, bünyesinde kurduğu ekiplerle geniş çaplı dezenfekte çalışması yapmaya başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

09 Nisan 2020 Perşembe, 15:02
Tarsus’ta Büyükşehir Ekipleri Hergün Yüzlerce Noktada Dezenfekte Çalışması Gerçekleştiriyor
-

Tarsus’ta kamu binaları, banka şubeleri, sağlık merkezlerini sürekli olarak dezenfekte eden Büyükşehir ekipleri, ekonomik hayatın can damarlarından olan Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Hal’inde ve tüm uyarılara rağmen mesai saatlerinde yoğunluk yaşanan PTT hizmet binasında da dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriyor.
Hemen hemen bütün ülkelerde görülmesinin ardından Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mücadele çalışmaları artan bir tempoyla devam ediyor.

Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde, tüm ilçe belediyelerinin katılımıyla kriz merkezi oluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yine tüm ilçelerde olduğu gibi Tarsus’ta da salgınla mücadele konusunda titiz bir çalışma yürütüyor.

Büyükşehir Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşleri Birimi bünyesinde oluşturulan ekipler, geride kalan bir ay içerisinde kamuya açık binlerce noktada dezenfekte çalışması yaparken, özellikle mahallelerde muhtarlarla diyalog halinde hizmet üretmeye devam ediyorlar.

Kamu hizmet binalarında sürekli dezenfeksiyon
Büyükşehir ekipleri, başta Tarsus Kaymakamlık binası olmak üzere, diğer kamu binaları, sağlık merkezleri, banka şubeleri, cezaevi ve vatandaşların sıklıkla kullandığı yüzlerce noktada çalışma yürütüyor. Ekipler, kent ekonomisinin can damarlarından biri olan Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Hal’inde devamlı olarak dezenfekte çalışması yaparken, tüm uyarılara rağmen mesai saatleri içerisinde yoğunluk yaşanan PTT ana hizmet binasında da dezenfekte çalışması yaptı. Çalışmalar kapsamında PTT ve Polis hizmet araçları da dezenfekte edildi.

Toplu taşıma araçlarına dezenfektan
Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında da salgına karşı hassas davranıyor. Bu kapsamda Büyükşehir toplu taşıma araçlarına dezenfektan konulurken, araçlarda tekli oturulması için boş koltuklara broşür asıldı. Büyükşehir toplu taşıma araçları, vatandaş sağlığı gözetilerek hergün düzenli şekilde dezenfekte ediliyor.

Yollar ilaçlı sularla sulanıyor
Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi ekipleri tarafından da tanklarında dezenfekte sıvı bulunan iki arazöz aracılığıyla Tarsus kent merkezindeki tüm cadde ve bulvarlar sulanmaya devam ederken, çalışmalar kapsamında otobüs durakları ile mezbahana bölümünde de dezenfekte çalışması gerçekleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin