Kentimizde bulunan toplam 102 adet Bitki Koruma Ürünleri ilaç alet ve satış bayi sinden çoğu toplantıya katıldı.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya İlçe Tarım ve Orman müdürü Hayri Erdoğan ile konuşmacı olarak Ziraat Mühendisleri Kubilay Derin ve Tuncer Aydın katıldı.
Toplantının açık konuşmasını İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan açış yaptı. Erdoğan ayrıca toplantının yönetimini ve başkanlığını yürüttü.
Toplantının gündem maddelerinden olan Akdeniz meyve sineği, Zeytin sineği ve domates güvesi zararlıları ile ilgili teknik bilgilendirmeyi Mersin il Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanlarından Ziraat Mühendisi Kubilay Derin yaparak mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Arı ölümleri konusunda ilçemizde önceki yıllarda gerçekleşen arı ölümleri ile ilgili hatırlatmada yapıldı. Bölgemizde iklim şartlarına bağlı olarak erkenci sert çekirdekli meyvelerde çiçeklenmenin başladığı, ilaçlamalar ve öncelikle sıvı ilaçlamanın tercih edilmesi, arıların su içtikleri kanallara ve çevresine zirai mücadele ilaç ve atıklarının bulaştırılmaması istendi.
Bitki koruma ürünlerinin ruhsatlı ve etiketli bilgilerine uygun tavsiye edilmesi ve ayrıca ilaçlama zamanlarında bölgede bulunan arıcılara haber verilerek ilaçlamaların arı uçuşlarının en az olduğu akşam üzeri ve sabah erken saatlerde yapılması konusunda azami dikkatin gösterilmesi gerektiği anlatıldı.
Ziraat Mühendisi Tuncer Aydın, toplantının ana gündem maddesi olarak 13.02.2019 tarih ve 3685 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren bitki koruma ürünleri toplan ve perakende satılması ile depolanması hakkında yönetmeliği ahnlatıp bilgi verdi. Yönetmeliğin uygulanması hakkında gerekli uyarı ve bilgilendirmede bulundu. Daha sonra toplantıya katılanlar bayilerin sorularını cevaplandırdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.