Tarsus'ta Bir Açılış Daha Gerçekleşti, Gülek Kapalı Semt Pazarı, Spor Kompleksi ve Çocuk Oyun Parkı Hizmete Girdi

Tarsus Belediyesi tarafından Gülek Mahallesinde yapımı tamamlanan Kapalı Semt Pazarı, Spor..

08 Eylül 2018 Cumartesi, 09:49
Tarsus'ta Bir Açılış Daha Gerçekleşti, Gülek Kapalı Semt Pazarı, Spor Kompleksi ve Çocuk Oyun Parkı Hizmete Girdi
-

Tarsus Belediyesi tarafından Gülek Mahallesinde yapımı tamamlanan Kapalı Semt Pazarı, Spor Kompleksi ve Çocuk Oyun Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Programda ilk olarak söz alan Gülek Mahallesi muhtarı Cafer Ertan, “Başta değerli başkanım Şevket Can bey olmak üzere bu tesislerin Gülek mahallemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Değerli başkanımızın her zaman yanındayız, her zaman arkasındayız. Allah kendisinden razı olsun” ifadesini kullandı.
Tarsus’ta açılış serisine başlayacaklarının altını çizen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “ göreve geldikleri günden bu güne kadar bu açılışıla birlikte 37 açılış gerçekleştirdiklerini söyledi.
Başkan Can, “2014 yerel seçimlerinden önce Tarsus’umuz Belediye olarak 45 mahalleden sorumluyduk. Büyükşehir yasasıyla birlikte sorumluluk alanımız çoğaldı. Tarsus’umuza bağlı bulunan 129 köyümüz, kapanan 5 beldemiz de dahil olmak üzere toplam sorumluluk alanımız 179 mahalleye çıktı. Daha önceden 45 mahalleye hizmet götürüyorduk şu anda 179 mahalleye hizmet götürmeye başladık. Sayın başkanımız Burhanettin bey 2014 seçimlerinden sonra Adana’dan Antalyaya kadar uzanan Mersin il sınırında büyükşehir belediye başkanı oldu. Bazı hizmetler büyükşehir belediyemizce bazı hizmetlerde Tarsus belediyemizce yapılmakta. Sayın başkanımızın sorumluluk alanı İstanbulun 3 katı büyüklüğündeki alana sahip. Ama sayın başkanımız tecrübesiyle Mersin’imizi yönetiyor. Mersinde değişim yapıyor. Kendisinin yolu bahtı açık olsun” dedi.
BELEDİYECİLİK DOKUNMAKTIR, HİSSETMEKTİR
Başkan Can, “Belediyecilik dokunmaktır, hissetmektir. Doğduğum büyüdüğüm şehre hizmet etme imkanı verdiği için Rabbime ne kadar şükretsem azdır. Bu düşünceyle çalışıyoruz ve böylede devam edeceğiz. Cenab-ı Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle Ocak ayına kadar her hafta bir mahallemizde açılışımız yada her hafta bir mahallemizde temel atma merasimimiz olacak. Bazı haftalarda bir haftada 2 tanede olabilir. Her zaman dediğim gibi bizim görevimiz sadece yol yapmak park yapmak değil. Şehrimizde yaşayan bütün insanlarımızın huzur içinde yaşamalarını sağlamaktır. Allah birlikteliğimizi daim etsin” dedi.
Daha sonra söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Çok şükür hem Tarsus’umuzda hem de Mersin’imizde aşkla çalışan başkanlarımız var. Hizmetleri ve açılışları her geçen gün artıyor. İnşallah önümüzdeki Mart yerel seçimlerinde de Tarsus’ta Şevket Can Başkanımı ve Mersin’de de Kocamaz başkanımı destekleyeceğinize eminim. Bu güzel tesis Güleğimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Sonra olarak söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Allah’a çok şükür ki 1994 yılından bu yana biz buralara hizmet etmenin şerefini yaşıyoruz. Geçmişte Tarsus Belediyesinde görev yaparken aslında yasalara aykırı bir şekilde gizli saklı Güleğe destek veriyorduk. O günden bu yana Gülek Belediyemiz, Tarsus Belediyemizle birlikte Güleğimizde birçok hizmete imza attı. Büyükşehir yasası ile birlikte Gülek Tarsus’umuzun bir mahallesi haline geldi. Hizmetler kesintisiz olarak gelmeye devam ediyor. Çok şükür Tarsus çok mesafeler kat etti. 2014 yılında bayrağı değerli kardeşim Şevket Can beye teslim ettik. Çok şükür gözümüz arkada değil. Hizmet kervanı kesintisi bir şekilde devam ediyor. Ben geçmişte 17 yıl Şevket Bey’le birlikte çalışmıştık. Hizmeti aynı şekilde aynı şevk ve heyecanla sürdürdüğü için kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu güzel tesisler Güleğimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Konuşmaların ardından kesilen kurban ve edilen dualar eşliğinde tesisin açılış kurdalesi kesildi ve tesis hizmete girdi. Program yerel sanatçı Alice ve ardından sahne alan Ahmet Şafak’ın söylediği şarkılarla son buldu.
Tarsus'ta Bir Açılış Daha Gerçekleşti, Gülek Kapalı Semt Pazarı, Spor Kompleksi ve Çocuk Oyun Parkı Hizmete Girdi
Tarsus'ta Bir Açılış Daha Gerçekleşti, Gülek Kapalı Semt Pazarı, Spor Kompleksi ve Çocuk Oyun Parkı Hizmete Girdi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin