Tarsus’ta “Bilinçli Anne, Güvenli Gelecek” Projesi Tamamlandı

Tarsus İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu aracılığıyla toplumun en küçük ama en önemli yapı taşı olan aile sağlam olursa toplum da sağlam olur ilkesine sadık kalarak; Aile bilincinin yükseltilmesine yönelik seminer, konferans, panel programları düzenliyor.

08 Ocak 2019 Salı, 16:40
Tarsus’ta “Bilinçli Anne, Güvenli Gelecek” Projesi Tamamlandı
-

Din ve kadim medeniyetten alınan engin bilgi birikimi ile aile uzmanlarını halkla buluşturan Tarsus Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, farkındalık oluşturmaya devam ediyor.
Doğru dini ve ahlaki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan, bilinçli ve güçlü bireylerden oluşmuş sağlıklı bir aile yapısının oluşturulmasına ve korunmasına katkı sağlamak amacıyla faaliyet yürüten Aile ve dini Rehberlik Büromuz bu amaç doğrultusunda doğru dinî ve ahlâkî bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan, bilinçli bireylerle huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturmayı hedefliyor, Kur’an ve sünnet ışığında, ahlâk eksenli bilgiyi temel alarak aile hakkında topluma doğru dinî bilgi sunmakta, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne dinî açıdan katkı sağlıyor.
İnsan, kâinatın gözbebeği, yaratılmışların en kıymetlisi, vahyin muhatabıdır. İnsan yaşarsa devlet yaşar, millet yaşar, toplum yaşar. İnsanı inciten, yaralayan ve insanlığın onurunu hiçe sayan her türlü şiddetin karşısında durarak, sosyal sorumluluk projeleri geliştirdiklerini ifade eden Müftümüz Dr. Hayri Erenay, Müftülüğümüze bağlı Aile ve Dini Rehberlik Büromuz tarafından hazırlanan ve annelerin bilinçlendirilmesini hedef alan “Bilinçli Anne, Güvenli Gelecek Projesi” nin tamamlandığını belirtti.
15 Ekim 2018-15 Ocak 2019 tarihleri arasında uygulanan proje hakkında bilgiler veren Tarsus Müftüsü Dr. Hayri Erenay yaptığı açıklamada, proje ile sağlıklı nesillerin yetişmesine öncülük edecek olan annelerin sağlıklı bir aile oluşumuna katkıda bulunan, bilinç düzeyi yüksek, sosyal yaşamla uyumlu bireyler olmasını sağlamanın amaçlandığı belirtti.
İlçe genelinde, 17 adet 4/6 yaş Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrenciler aracılığıyla 400 anneye ulaşıldığını “ Bilinçli Anne, Güvenli Gelecek” projesi çerçevesinde ilgili konularda eğitimler verildiğini belirtilen Müftü Erenay, ilgili eğitimi alan annelerimiz sahada 6 Bin 213 kişiye ulaşmış ve verilen eğitimin devamlılığını sağlamışlardır” dedi.
Dr. Erenay açıklamasında, Bilinçli Anne, Güvenli Gelecek projesinde Çocuklarımızla Dost Olmayı, Çocuklarımıza Saygı duymayı, Saygılı Olmayı, Onları Şartlara Bağlı Olmadan Sevmeyi anlattık. Projede görev alan Aile ve Dini Rehberlik Büromuzda aktif olarak görev alan Emine Can, Kur’an kursu öğreticilerimizden Teslime İşler, Nihal Yıldızbakan, Hatice Güzey, Semiyye Yurtoğlu, Meryem Toprak, Melek Bilgin, Necla Göçmen, Şerife Koç, Gülsün Ünal ve Adeviye Öztürk görev aldılar. Hoca hanımlara vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Tarsus Müftülüğü olarak bu gibi etkinliklerle, sunumlarla en güzeli yakalamak adına hizmetlerimize devam edeceğiz.’’ dedi.
Tarsus İlçe Müftülüğünü temsilen proje adına sorumlu Emine CAN, Yenice 4/6 yaş kuran kursu öğrenci annelerine yönelik yaptığı sunumda; “4/6 yaş çocuklarına, Allah, melek, ölüm, cennet vb. dini kavramların rastgele değil bilinçli ve doğru metodla öğretilmesi gerektiğini vurguladı.”
Sunumun devamında, korkutarak değil sevdirerek din eğitimi verilmesi gerektiğini söyledi.
Çocukların anne- babalarını rol model aldıklarını o sebeple ebeveynlerin, çocukların din eğitiminde rol model olması gerektiğini vurguladı. Çocuklarımızla dost olalım, onlara saygı gösterelim, bir şarta bağlı olmadan onları sevelim, onlara karşı dürüst olalım ve onlara güvenelim başlıklı konulara değindi.
Geri dönütlerden bu ve benzeri projelerin tekrarlanmasına öğrenci velilerinin ihtiyacının ve talebinin olduğu memnuniyetle müşahede edildi. Tarsus Müftülüğü bundan sonra da bu tür çalışmalarla halkımızı bilgilendirmeye devam edileceği belirtildi.
Tarsus’ta “Bilinçli Anne, Güvenli Gelecek” Projesi Tamamlandı
Tarsus’ta “Bilinçli Anne, Güvenli Gelecek” Projesi Tamamlandı
Tarsus’ta “Bilinçli Anne, Güvenli Gelecek” Projesi Tamamlandı
Tarsus’ta “Bilinçli Anne, Güvenli Gelecek” Projesi Tamamlandı
Tarsus’ta “Bilinçli Anne, Güvenli Gelecek” Projesi Tamamlandı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin