Belediye Tesisleri yeşil salonda verilen eğitimde, “sürdürülebilir üretim”, “sürdürülebilir tüketim” ve “ileri dönüşüm” süreçlerini bir çember halinde ele alan döngüsel ekonomi modeli, dünyada sürdürülebilir büyüme için yeni ve önemli yaklaşımlar ele alındı.
Sıfır atıkla, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesi hedefleniyor.
Daha temiz bir Tarsus için bu projeyi önemsediklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, hedeflerinin sıfır atık oluğunu ifade etti.
Başkan Can, ‘’Sıfır atık projesindeki hedefimiz; Temiz ortam kaynaklı olarak performansın ve verimliliğin arttırılması, İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması, Çevresel risklerin azaltılmasının sağlanması, “Duyarlı tüketici” duygusuna sahip olunmasının sağlanması, Ülkemiz için Tasarruf ve ekonomik kazanç sağlanmasını hedefliyoruz. Kurumumuzun mevcut durumu değerlendirilip, ihtiyaçlar belirlenip planlama yapılmıştır. Proje hakkında farkındalığın artması için gereken çalışmalar yapılmaktadır’’ dedi.
Döngüsel ekonomi modeli çerçevesinde kaynakların verimli kullanılması, atıkların kontrol altına alınması ve gelecek nesillere temiz, gelişmiş bir Tarsus, yaşanabilir bir dünya bırakabilmek amacıyla ‘’Sıfır Atık Projesi’’ için 2018 yılı itibariyle belediye tarafından uygulamaya geçilmişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.