TARSUS'TA AĞAÇLAR DONDU

Mersin'in Tarsus İlçesinde ova ve dağ köylerinde sert çekirdekli meyve ağaçları Zirai don nedeniyle adeta buz kesti.

23 Şubat 2025 Pazar, 23:15
TARSUS'TA AĞAÇLAR DONDU
-

Mersin'in Tarsus İlçesinde ova ve dağ köylerinde sert çekirdekli meyve ağaçları Zirai don nedeniyle adeta buz kesti.

Meteoroloji  6. Bölge Müdürlüğü  Akdeniz Bölgesi için önceki gün 5 günlük orta kuvvette  ve kuvvetli şekilde   zirai don uyarısının ardından 2 gündür Mersin bölgesini etkisi altına  alan zirai don nedeniyle  Tarsus'ta başta nektarin ağaçları  olmak üzere narenciye ve zeytin ağaçları buz tutarken  sebzelerde dondan etkilendi.

Çiftçiler dün gece zirai dona karşı lastik ve balya yapmalarına rağmen ağaçların  buz tutmasını engelleyemezken,  Zararın çok büyük  olduğu  tahmin ediliyor. 

Bu gece   Mersin ve Tarsus merkezde -1 ila -2 hava sıcaklık beklenirken, yüksek kesimlerde ise hava sıcaklığının -6 ila -7 derece olması tahmin ediliyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ADANA- MERSİN OTOYOLUNDA, “BİRİ OTOBÜS BEŞ ARAÇ ZİNCİRLEME TRAİK KAZASI
BAYRAM TATİLİNİN 3 GÜNÜNDE 27 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
MERSİN'E KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI
MERSİN, KADER MAÇINA BİLENİYOR
Büyükşehir Çöpten Enerji Üretme Kapasitesini Artırdı
BAŞKAN SOFU: " YAPAMAZ DEDİKLERİNİ YAPTIK BAŞARAMAZ DEDİKLERİNİ BAŞARDIK"
BAYRAMIN GÖZDESİ BÜYÜKŞEHİR KAFELERİ OLDU
VOLKAN KONAK BUGÜN MAÇKA'DA TOPRAĞA VERİLECEK
TARSUS'TA YARALI LEYLEK, ORMANCILAR TARAFINDAN KURTARILDI
Başkan Seçer ve Meral Seçer, Tarsuslularla ‘Bayram Sofrası'nda Buluştu

Mersin Haber ,Mersin