Tarsus’ta 5 Nisan Avukatlar Günü Kutlaması

Öktem, “Vatandaşların, kanunlarda yazılı haklarını kullanmasını ve bunların ihlaline son verilmesinde en önemli unsur avukattır.

07 Nisan 2019 Pazar, 13:31
Tarsus’ta 5 Nisan Avukatlar Günü Kutlaması
-

Tarsuslu genç avukatlardan Cihan Öktem, Baro Tarsus Temsilcisi olarak 5 Nisan Avukatlar gününü kutladı.
Mersin Barosu’na bağlı avukatlar, 5 Nisan Avukatlar günü dolayısıyla Tarsus’ta Atatürk anıtına çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundular. Mersin Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Tarsus Temsilcisi Av. Cihan Öktem, burada yaptığı konuşmada, “
Cihan Öktem, “Avukatlık mesleği, 13. Yüzyılın sonlarına doğru doğmaya başladığından bu güne kadar, insanın hakkını korumak için var olmuştur. Bireyin hakkının korunması ile toplumun hakkı korunmakta ve hukukun işlerliği sağlanmaktadır. Böylece hukuk devleti ilkesi yaşatılmakta, hukukun üstünlüğü korunmakta ve demokratik toplum oluşmaktadır” dedi.
Öktem, “Vatandaşların, kanunlarda yazılı haklarını kullanmasını ve bunların ihlaline son verilmesinde en önemli unsur avukattır. Zira, bu haklardan haberdar olmayan ya da bu hakları kullanma noktasında yetersiz kalan vatandaşın başvuracağı kişi avukattır. Avukat, bireyin bu haklarını kullanmasında ve korumasında hem aydınlatıcı kişi, hem de tam ve eksiksiz kullanımında ve korunmasında öncüdür. Hakların korunması ve kullanılması eksik olur ise bu hakların korunmasından ve kullanılmasından bahsedilemez.
Avukatın olmadığı yerde adil yargılamadan, bağımsız ve etkin bir savunmadan ve hukuk devletinden söz etmek mümkün değildir. Avukatın olmadığı bir yargılama, keyfi olacak olup, sonuçları toplum ve adalet vicdanını asla tatmin etmeyecektir. Bu nedenle, öncelikle vatandaşlarımızın avukata sahip çıkması gerekmektedir. Vatandaşlarımızı; kendi haklarının korunması, kullanılması, demokratik toplumun var olması ve korunması noktasında avukata sahip çıkmaya çağırıyoruz.
Demokratik toplumun, hukuk devletinin korunması ve geliştirilmesi için vatandaşla birlikte devletin de avukatlık mesleğinin standartlarının yükseltilmesi ve mesleğin icra edilmesinin güvence altına alınması, geliştirilmesi için sorumluluğu bulunmaktadır. Günümüzde, avukatlık mesleğinin icra edilebilmesi gün geçtikçe her açıdan zorlaşmaktadır. Avukatlarımız bir yandan ekonomik gelecekleri bakımından endişelere kapılmakta, zorluklar yaşamakta, diğer yandan ise mesleğini icra etmesinde yaşadığı zorluklar nedeniyle sindirilmektedir. Bu sebeple, mesleğimizin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, avukatlık mesleğine sahip çıkılmasını ve engeller koymanın aksine destek olunmasını talep ediyor, bu yönde çağrı da bulunuyoruz.
Yüce Atatürk’ ün; “Her şey kanun yapmaktan ibaret değildir. Aksine her şey o kanunları uygulamak ve uygulattırmaktan ibarettir. Uygulayan, yerine getiren, daima karar verenden daha kuvvetlidir. “ sözünden de, bu çağrılarımızın haklılığı, bizlere hedef gösterdiği demokratik toplum, hukuk devleti ilkelerinin tesis edilmesi ve korunması için bağımsız avukatlık mesleğinin korunması ve destek olunması gerektiği anlaşılmaktadır.
Avukatlık mesleğinin doğuşunda ve tabiatında bağımsızlık vardır. Mesleğini; “her türlü siyasal ideoloji, siyasal erk, ekonomik menfaat gibi bütün etkenlerin etkisinden ari olarak ve yine her türlü baskıdan uzak” , “sadece hukuka tabi olarak” “bağımsız” şekilde icra eden avukatlar; devletin ve ülkenin bütünlüğünün ve toplumun kenetlenmesinin de en önemli güvencesidir.
Bu bilinçle, mesleğimizin ve adalet sistemimizin tüm sıkıntılarının çözüldüğü ve ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bizlere gösterdiği belirttiğim ideallere ulaştığımız günlerde kutlamak dileğiyle, tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’ nü kutluyorum.” Dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin