Tarsuslular'dan Başkan şevket Can'a Büyük İlgi

Bakın nasıl karşılandı...

20 Nisan 2018 Cuma, 20:39
Tarsuslular'dan Başkan şevket Can'a Büyük İlgi
-

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Ferahim Şalvuz ve Yarbay Şemsettin Mahallelerinde davul zurna ve konfeti yağmuru altında karşılandı.

Tarsus Belediyesi tarafından Ferahim Şalvuz ve Yarbay Şemsettin Mahallelerine yapılacak olan semt pazarı, halı saha ve yaşam boyu spor merkezinin temelleri törenle atıldı. Yarbay Şemsettin Mahallesi’nde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İlk olarak söz alan Ferahim Şalvuz Mahallesi Muhtarı Mustafa Boz, “Bu işin mutfağından gelen ve bizleri yakından tanıyan, sıkıntılarımıza ve mutluluklarımıza ortak olan Şevket Başkanımıza bu hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Dün yanındaydık, bugün yanındayız, yarında yanında olacağız, başkanım. Tesisler mahallelerimize ve Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Daha sonra söz alan Yarbay Şemsettin Mahallesi Muhtarı Celal Coşkun, “Semt pazarımız, halı sahamız, yaşam boyu spor merkezimiz hepimize, mahallemize hayırlı olsun. Yapanlardan el atanlardan Allah razı olsun. Başkanıma çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Belediye Başkanı Şevket Can, iki mahallenin 94 yılından bu yana her zaman dua ve desteklerini gördüklerini söyledi.

Projenin gelişimi hakkında bilgi veren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Bu projeyi gerçekleştirmeden önce, Ferahim Şalvuz ve Yarbay Şemsettin Mahalle muhtarlarımla birlikte buraya geldik. Buraya ‘pazar yeri, halı saha ve yaşam boyu spor merkezi yapacağız’ dedik. Yer Yarbay Şemsettin Mahallemiz sınırları içindeydi. Ferahim Şalvuz mahalle muhtarım, ‘başkanım benim vatandaşlarım biraz yorulacak ama yeter ki yapılsın’ dedi. Bizde Ferahim Şalvuz mahallemizde de halı sahayı yapalım dedik. 2 mahalle muhtarımla birlikte karar verdik. Ve bugünde temelini atıyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

TARSUS ŞANTİYE ALANINA DÖNDÜ

Devam eden hizmetlerle Tarsus’u şantiye alanına, çevirdiklerini kaydeden Başkan Can, “2014 seçimlerinden sonra 179 mahalle sorumluluk alanımıza girdi. Hepinizin yakında tanıdığı Burhanettin Kocamaz başkanımız Büyükşehir belediye başkanımız oldu. Başkanımızla birlikte proje üretip, hizmet etmeye devam ediyoruz. Kendilerine hepimizin adına ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Yolu bahtı açık olsun. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 33 hizmetimizin açılışını yaptık. 2 cami açılışını yaptık. 5 değişik mahallede 6 cami inşaatımız devam ediyor. Bugüne kadar 8 mahallede taziye evi açılışını yaptık. 5 yaşam boyu spor merkezi açtık. 120 dönüm alana tekabül eden Berdan projemiz devam ediyor. Yaklaşık 17 milyonluk bir proje. Son aşama geldi. Çukurova’nın gerdanlığı olacak. 2.5 yıl imar değişikliği ile ilgili mücadele ederek 13 mahallemizde kentsel dönüşüm işaretlendi. 5 mahallemizde halı saha inşaatlarımız devam ediyor. Kapanan 5 belde belediyemizde restorasyon çalışmaları bitmek üzere. Tarihi ticaret merkezi inşaatımız 2’nci aşamaya geçiliyor. 129 köyümüzün 60’nda parke çalışması bitti. Bitenlerde park çalışmasına başladık. Bu yılın sonuna kadar hepsinde parke ve park bitecek. Kırklarsırtı Mahallemizeki  gösteri merkezi inşaatımız son aşamaya geldi. Eylül ayı içerisinde 15 bin kişilik gösteri merkezimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Pazar yeri çatılarımızdan elektrik üretiyoruz. Yıllık 3.5 milyonluk elektrik üreteceğiz. Otel, Konut, işyeri ve ofis olmak üzere karma projemizin ihalesini gerçekleştirdik. 1-2 ay içinde buranın temelini atacağız. Bu proje bedeli cebimizden 1 tl çıkmadan, 150 milyon liraya mal olacak. Anıt Mahallemizde pazar yerinin temelini atacağız. Cumhuriyet, Tekke ve 82 Evler mahallelerimize hizmet verecek olan pazar yerimizin de ihalesini gerçekleştirdik. Yakında temelini atacağız. Toplu konut projemiz uygulama aşamasına geçti. Tarsus’umuzda evlenmeyen kimse bırakmayacağım. Toki’den daha ucuza daha konforlu ev yapacağım” şeklinde konuştu.

TARSUSLULARIN DUASINA TALİBİZ

Başkan Can, “Biz çalışıyoruz. Çalışırken ayrım yapmadık. Şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla hizmet ediyoruz. Allah rızası için çalıştık. Ve çalışmaya devam edeceğiz. Doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım şehre hizmet etme şansı verdiği için Allah’ıma şükürler olsun. Tarsus’un bütün mahallerinde alın terim var. Ayak izim var, imzam var. Hemşehrilerimizin duasına talibiz. Çünkü biz 94 yılından bu güne kadar gündüz yorulmadan gece uyumadan çalıştık” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ve kesilen kurbanlarla temel atma butonuna basılarak tören sona erdi.

Programın sonunda Başkan Can çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin