Tarsuslu Vatandaşlardan Başkan Seçer’e Davullu Zurnalı Karşılama

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’a kazandırdığı Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’ni açan Başkan Seçer, hafta sonu mesaisini Tarsus’un kırsal mahallelerindeki vatandaşlarla bir araya gelerek sürdürdü.

17 Aralık 2022 Cumartesi, 21:50
G: 17.12.2022 - 22:02
Tarsuslu Vatandaşlardan Başkan Seçer’e Davullu Zurnalı Karşılama
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hafta sonu mesaisini Tarsus’un kırsal mahallelerine ayırdı. Sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılışına katılan Başkan Seçer, programın devamında ise Yeşiltepe, Bahşiş, Kulak ve Atalar mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu. Tarsus’a yaptığı hizmetlerle vatandaşların takdirini alan Başkan Seçer, gittiği her mahallede coşkuyla karşılandı.
Buluşmalarda; Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini anlatan Başkan Seçer, özellikle yol, içmesuyu ve kanalizasyon gibi konularda vatandaşları bilgilendirdi. Başkan Seçer, ziyaretleri boyunca vatandaşlardan gelen talepleri bürokratlarına not aldırdı. Mahalle ziyaretleri öncesinde; Yeşilkuyu Mahallesi'nde bir kahvehaneye uğrayarak vatandaşlarla sohbet eden Başkan Seçer, ardından bir tarım işletmesine geçti. Burada davul, zurna ve çiçeklerle karşılanan Seçer, kadın üreticilerle fotoğraf çektirdi.
“Enerjimiz, şevkimiz, inancımız, bilgimiz tam”
İlk mahalle ziyareti olan Yeşiltepe Mahallesi’nde mahalle halkı tarafından davul ve zurna ile karşılanan Başkan Seçer, vatandaşlarla sohbet ederek sorularını yanıtladı. Seçer, kent için durmaksızın çalıştıklarını ifade ederek, “Mersin’in işleri var. Enerjimiz, şevkimiz, inancımız, bilgimiz tam. Her şeyden önemlisi nerede, ne yapacağımızı biliyoruz. ‘Hangi noktanın, hangi bölgenin sorunu ne?’ bunları biliyoruz. Mersin'in her noktasını biliyoruz” dedi. Başkan Seçer, göreve geldiği günden bugüne Yeşiltepe Mahallesi’nde çok şey değiştiğini ifade ederek, “İlk gelişimde söyleyecek pek bir şeyim yoktu size. Çünkü yeni Belediye Başkanı olmuşuz. Henüz borcumuzu ödemeye yeni başlıyoruz. Siz bize destek verdiniz. Bunun sorumluluğu onurlu bir siyasetçi için çok büyük. Göreve geldiğimiz o günden bu süreye kadar, bütün olumsuzluklara rağmen; uzun bir pandemi süreci, ekonomik kriz, ardından Belediye’ye yönelik baskı, engelleme işleri, sıkıntıya sokma çabalarına rağmen bütün bir Mersin'e hizmet yapıyoruz” dedi. Seçer, Türkiye’nin her yerine övünerek gittiğini belirterek, “Mersin’i temsil ediyorum. Mersin daha çok konuşulmaya başlandı. Neden? Mersin özgür bir kent oldu bizle beraber. Herkes kendini rahat hissetmeye başladı. Sen, biz, o yok; bizler varız. Bizler ayrım gayrım yapamayız” diye konuştu.
“Bu bölgede 5 bin 800 ton asfalt kullanılmış”
Yalnızca Yeşiltepe Mahallesi’nin bulunduğu bölgede 5 bin 800 ton asfalt kullanıldığının bilgisini veren Başkan Seçer, “Bu rakam, Mersin Büyükşehir Belediyesi ölçeğinde bir bölgeye yapılmış kayda değer bir yol çalışmasını gösterir. Mutlaka eksikler, ihtiyaçlar bitmez. Ben ve çalışma arkadaşlarım vatandaşın emrine amadeyiz” ifadelerini kullandı. Ziyaretleri tüm ekibiyle birlikte gerçekleştirdiğini söyleyen Seçer, “Bu, vatandaşa saygıdır. Başkan’ın bir yerde olması, onların da etrafında olması. Biz işimize saygı gösteriyoruz. Hiçbir muhtara, vatandaşıma, benimle beraber çalışan belediye görevlisi çemkiremez, bağıramaz, parmak sallayamaz, hakaret edemez, üstten bakamaz. Biz bunu belediyeden çıkardık. Muhtarlarımız bizim için önemlidir. Çünkü beraber yol yürüyoruz” sözlerini kullandı. Bölge muhtarlarından içmesuyu talepleri geldiğini belirten Seçer, “Bizim DSİ ile görüşmelerimiz var. Bizzat gidip Bakan’la görüştüm. Bir içmesuyu arıtması yapacağız. Kısa sürede bitirmeye gayret ediyoruz. İçmesuyu için sabrınıza ihtiyacımız var. Orayı tamamlayalım, Tarsus’un Berdan suyunu buraya akıtacağız. Bu sözümdür” dedi.
“İnşallah daha çok hizmetler yapacağız”
Ardından Bahşiş Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşan Başkan Seçer, yapılan hizmetlerden vatandaşların duyduğu memnuniyeti gördüğünde mutlu olduğunu söyledi. Başkan Seçer, “İnşallah daha çok hizmetler yapacağız” dedi. Bölgenin kanalizasyon sorununun önem arz ettiğini ve bu sorunu çözeceklerini ifade eden Seçer, “Yeşilkuyu, Çataltepe mahalleleri olarak; Özel Bahşiş, Kulak, Köselerli, Atalar’ı kapsayan bölgenin tamamını merkez arıtmaya bağlayacağız. Şu anda ya bitmişti ya da bitmek üzereydi. Biz bunun 2 kez yapımı için ihaleye çıktık. ‘Ekonomik kriz, fiyatlar hızlı artıyor, döviz artıyor, zarar ederiz’ diye teklif vermediler. Bir sıkıntı yaşamazsak, Şubat ya da Mart gibi ilk kazmasını vururuz ve kısa süre içerisinde de bu bölgenin tamamını kanalizasyon sorunundan kurtarırız. Bu benim sözümdür. Bizzat takip ediyorum” diye konuştu. Bölgede yaşanılan bu tür sorunları, yönetime gelir gelmez kucaklarında buldukları sorunlar olarak nitelendiren Başkan Seçer, Tarsus, Erdemli, Anamur ve Bozyazı'nın köyleri gibi tüm köylerin 2014 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına dahil edildiğini anımsattı. Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi bu işlerle 2014'ten sonra ilgilenir oldu. Biz çok süratle bu sorunları çözme garantisi içerisindeyiz. Allah yukarıda, bu konuda hakkımızı vermenizi istiyorum. Çok mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Her zaman doğruyu savunduğunu ve Meclis’teyken de hangi partiden olduğuna bakmadan yapılan çalışmalarda doğruluğu esas aldığını söyleyen Başkan Seçer, “Onun için benim söylediğime şimdi de itibar edin. Bunu vicdanımın sesini dinleyerek söylüyorum. Bu son 4 yılda, hele hele şu son bir yılda inanılmaz derecede ülkede parçalanmışlık, kavga, sinir ortamı var. İşine gelmez seni karalar, sana ‘terörist’ der. Şimdi son 2 aydır Belediyeme yönelik yapılan çalışmaları görüyorsunuz. Ne var? ‘Belediyede işte efendim terörle iltisaklı; şudur, budur…’ Böyle karalama kampanyası oluyor. Neden? Halk indinde bizle mücadele edemedikleri için. Biz çalışıyoruz, hizmet yapıyoruz” dedi. Tüm Mersinlilere hiçbir ayrım gözetmeden hizmet götürdüğünü yineleyen Başkan Seçer, ev temizliğinden, yemek hizmetine, yol yapımına kadar hizmetleri adil ve eşitlikçi bir anlayışla sürdüreceklerini belirtti.
“Benden daha iyi bekçi bulamazsınız”
“Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en güçlü belediyeleri arasında” diyen Başkan Seçer, halkın parasını en iyi şekilde Mersin’e kaliteli hizmet için kullandıklarını vurguladı. Vatandaşlara Büyükşehir Belediye Meclisi’ni izlemeleri çağrısı da yapan Başkan Seçer, “Bir yıllık hizmetim kadar yani buraya aktaracağım para kadar, biz borç ödeyerek eksi başlıyoruz. Ama Allah’a şükür, hiçbir şikayetim yok. Gayet de iyiyiz. Çok itibarlı bir belediyeyiz. Türkiye, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni de Başkanı’nı da konuşuyor. Emin olun buna. Çünkü biz başarılı hizmetler yapıyoruz. Türkiye’de ses getiren belediyelerin en başlarında geliyoruz. Neden? Çünkü halka dokunuyoruz, halkın içindeyiz, halkın ihtiyaçlarını görüyoruz, israf etmiyoruz, halkın parasını koruyoruz. Benden daha iyi bekçi bulamazsınız. Sizden daha iyi paranızı koruyorum. Bu yapılan hizmetler bedava olmuyor ki parayla oluyor. Bunu savurursan, yapamazsın bu insanların işini” dedi. Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal politikalar kapsamında hayata geçirdikleri hizmetleri anlattı ve vatandaşlara bu hizmetlerden yararlanmaları için ‘Teksin Mersin’in Alo 185’ hattını aramaları çağrısı yaptı. Konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen soruları tek tek yanıtlayan Başkan Seçer, her zaman vatandaşların arasında olduğunu belirterek, “Siyasette gidemediğin yer, dokunamadığın el senin değildir. Biz her yere gidiyoruz, herkese de dokunuyoruz. Hiçbir endişemiz yok. Ben milletimin ferasetine güvenirim” ifadeleri ile konuşmasını noktaladı.
“Ülke böyle kalkınır”
Başkan Seçer, Kulak Mahallesi’ndeki vatandaş buluşmasında ise bölgeye 20 kilometre sathi kaplama yaptıklarını söyledi. ‘Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’nden bahseden Seçer, “Buraya Güney Karaman dağıttık. 25 damızlık hayvan. Her yıl 60 aile. Bana diyorlar ki ‘Sen Yörük köylerine de hayvancılık projesini yapıyorsun. O mıntıkalar sana oy vermedi niye yapıyorsun?’ Onu söyleyenin bir suçu yok ki. Yazıklar olsun bu memlekete o zihniyeti şırınga edenlere. İlk birkaç sene biz verdik hayvanları. Birinci ve ikinci yıl 1500 hayvan aldık. Bu yıl 1000 hayvan aldık, çünkü 500’ü üreticilerden geldi. Gelecek yıl belki 500 tane alacağız. 5’inci yıl tamamını siz vereceksiniz ve bu çark böyle dönecek. Ben Başkan olurum olmam ama isteyen belediye başkanı bu çarkı döndürebilir. Ülke böyle kalkınır. Ülkeye katkı yapmak istiyoruz” dedi. Kadınlara, “Bizim hamur yoğurma makinesiyle ekmek yapıyor musunuz?” diye de soran Başkan Seçer, “Ben bunu yaptığımda ‘Sen fırıncı mısın kardeşim. Ne işin var bu işle?’ dediler. Bir de çorba dağıtırken bana ‘Çorbacı’, dediler. Bedava dağıttık ya. Dedim ya, ‘Milletin karnı doysun da varsın adımız çorbacı Başkan’a çıksın” dedi. Kadın ve çocuklara pozitif ayrımcı uygulamalar hayata geçirdiklerini de söyleyen Başkan Seçer, hizmette ayrımcılığı ise yerin 7 kat dibine gömdüklerini vurguladı.
“Sandıkta yenemedikleri belediye başkanlarını, Ali Cengiz oyunlarıyla çökertmeye çalışıyorlar”
Atalar Mahallesi’ndeki vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Seçer, burada da yaptığı konuşmada kendilerine yönelik baskı ve uygulamaları eleştirerek, “Kimse bize ülke ve vatan sevdasını öğretmesin. Oyun şu; söyleyecek hiçbir şeyleri yok, verecek hiçbir şeyleri yok. ‘Vatan, millet’ söylemleriyle götürün işi, insanların dikkatini başka yere toplayın. Din ve iman meselesi ile insanların manevi duygularını kaşıyın, öbür taraftan da her türlü melaneti yapın. Buradan sesleniyorum; bizler siyaset içerisinde yeni değiliz. Hem içinde olarak hem okuyarak yaşadık siyaseti. Duyduklarımız, gördüklerimiz, okuduklarımız bize çok yoğun bir siyasi terbiye verdi. Çok yoğun bir siyasi bilgi verdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı acemi bir siyasetçi değildir. Bölgesini de insanını da Cumhuriyeti’ni de Atatürk’ünü de tanır. Bu ülkenin has evladıdır. O ne yapacağını bilir. Ne yaparlarsa yapsınlar. Mücadelemizi görüyorsunuz. 3 gün önce İstanbul’daydık. Sandıkta yenemedikleri belediye başkanlarını, Bizans oyunlarıyla, Ali Cengiz oyunlarıyla, maalesef devletin önemli kurumlarını kullanarak çökertmeye çalışıyorlar. Bunda muvaffak olamazlar. Ben halkıma güveniyorum. Halkım iyiyi, doğruyu, haklıyı, haksızı ayırt eder. Biz haklıyız. Onun için sesimiz gür çıkıyor. Kimseden de korkmuyoruz. Dün de korkmadık, bugün de korkmuyoruz, yarın da korkmayacağız. Biz halkın helal oylarıyla Belediye Başkanı olmuşuz. Biz korkarsak size saygısızlık etmiş oluruz. Çünkü biz sizin iradeniziz, sizin oylarınızla buradayız. 6 ay sonra sandık gelecek. Ben istiyorum ki vatandaşım sandığa gitsin, aklıyla, vicdanıyla, ülke sevgisiyle, çocuklarının geleceğini düşünerek oy kullansın. Benim istediğim bu” ifadelerini kullandı.
“6 ay sonra iktidar olduğumuzda yolumuz çok daha açık olacak”
Atalar Mahallesi’ne yol, mezarlık, içmesuyu, ulaşım, sosyal projeler konularında hizmetler yapıldığını söyleyen Başkan Seçer, “Bize 3,5 sene önce siyasilerin kışkırtmasıyla farklı gözle bakanlar, emin olun sizin sıcaklığınızda karşılıyor. İşte benim için en büyük servet bu. Baktılar ki bu adamın böyle bir derdi yok. Bu adamın derdi hizmet etmek. Dediler ki, ‘Bizim yolumuzu da yapmış. Bizim fakirimize fukaramıza da bakıyor. Adaletli hizmet yapıyor’. Biz vicdanen rahatız. Onun için halkın içerisine rahatlıkla çıkıyoruz. Onun için ‘Bizimle gurur duyun’ diyorum” dedi. Başkan Seçer, tüm kentte hizmetleri artırarak sürdüreceklerini sözlerine ekleyerek, “Tarsus’umuzun her noktasında da güzel hizmetler oluyor. Merkezde çok iyi yol çalışmaları, park çalışmaları var. Şimdi Şelale’ye çok güzel bir sosyal tesis yapıyoruz. Caddeler baştan sona Şanzelize gibi olacak. Adana Caddesi, İsmet Paşa Bulvarı, Atatürk Caddesi, hepsini tertemiz edeceğiz. Allah sağlık versin. Allah ömür versin, halkın desteğini versin çok daha güzel hizmetler yapacağız. Sizin sayenizde 6 ay sonra iktidar olduğumuzda yolumuz çok daha açık olacak. Her şey çok güzel olacak” diye konuştu.
Ziyaretlerde Başkan Seçer’e eşlik eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal ve muhtarlar da konuşma yaptı. CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “31 Mart seçimlerinden itibaren Türkiye yeni bir belediyecilikle tanıştı. Şimdi bu yeni belediyecilik anlayışında, başta Mersin Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün büyükşehir belediyelerimiz çok güzel örnekler verildi. Vatandaşın vergi yoluyla kamuya aktarılan parası eşit ve adil bir şekilde hizmete döküldü” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle kente kalıcı eserler kazandırdığını söyleyen CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal ise Yeşiltepe Mahallesi’nde yaptığı konuşmada, “Mersin Büyükşehir Belediyemiz, belediyeciliğin sadece yol yapmaktan ibaret olmadığını, dayanışmanın, birlik olmanın, sevgi ve huzur içerisinde yaşamanın çok önemli olduğunu uygulamalarında bize göstermiştir” ifadelerini kullandı.
Yeşiltepe Mahalle Muhtarı İmadettin Söyleme, Başkan Vahap Seçer’e ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, hizmetler için teşekkür etti.
Bahşiş Mahalle Muhtarı Mehmet Güllü, “Sayın Vahap Başkanıma teşrif ettikleri için teşekkür ediyorum. Başkanım, yaptığınız hizmetleri çok seviyoruz. Tüm Mersin’de görüyoruz. Bahşiş’te yaptıklarınızı görüyoruz, çok gurur duyuyoruz sizlerle. Allah sizden razı olsun, başımızdan eksik etmesin. Diyorum ki; Mersin güzelse sebebi sizsiniz Başkanım” diye konuştu.
Kulak Mahalle Muhtarı Necati Şen, alt yapı ve üst yapı çalışmalarından çok memnun olduklarını belirterek, “Sayın Başkanım grup yollarının, arazi yollarının yapımı için teşekkür ederim” dedi.
Atalar Mahalle Muhtarı Özkan Gül de, “Benim Başkanım var, çok şükür. Bugüne kadar yaptıklarını size söyleyeceğim ve yapacaklarını da kendisi size anlatacak. Cumhuriyet Caddesi'ni yaptı, 3 ziyaretin bakımını yaptı, 4-5 noktada yağmur giderleri yaptı” diye belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin