Tarsus’lu Avcılar Çevre Ve Doğa Sorunlarını Konuştu

Tufan Dokucu, “Tarsus’ta İhbarların Değerlendirilmesi Konusunda Kurumlar Üzerine Düşen Görevleri Yapmıyor”

26 Nisan 2018 Perşembe, 18:11
Tarsus’lu Avcılar Çevre Ve Doğa Sorunlarını Konuştu
-

Tarsus Avcılar Kulübünün organize ettiği ve belediye nikah salonunda yapılan “SORUNLARIMIZI BİRLİKTE KONUŞUYORUZ” adlı programda avcılar Tarsus’taki çevre ve doğa konusundaki sorunları masaya yatırdılar.
Kaynakların korunmasında herkese görev düştüğünün altını çizen Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, “Bizden sonraki nesillerinde kaynaklardan istifade etmesi için, kaynakları koruyan pozisyonda olmalı ve kaynakları düzgün bir şekilde sağmalıyız. Bu sadece avcılık noktasında değil, çevre ve doğa konusunda da hepimize görevler düşüyor. Bu şehrin en büyük sıkıntısı Adana’dan gelen atık kanalıdır.  Atık kanalına mahkum değiliz ve biz bu kanalı istemiyoruz. Adana’da artımadan sonrada bir çok fabrika ve işletme atıklarını bu kanala bırakıyor ve bu kanal aracılığıyla Tarsus’umuza dökülüyor bu pislikler. Birilerinin buna bir dur demesi lazım. Milyon dolarlık sahil bandı projesi bu kanal Tarsus’a akarken yapılamaz. Yapılsa da bu kanal buradayken kimse gelmez. Bu kanal düzeltilirse bu projenin de önü açılmış olacaktır” şeklinde konuştu.
TARSUS’TA KURUMLAR İÇİN 7X24 İHBAR HATLARI KURULMALI
Dokucu, “Gelen ihbarlar noktasında bazı kurumlar görevlerini yapmadıklarını biliyoruz. Doğa ve çevre korunurken mesai saati diye bir şey yoktur. Gerek doğa çevre, gerekse usulsüz avcılık ihbarları konusunda avcılar ve vatandaşlarımız kurumlara ulaşmada ihbar telefonlarını bilmek istiyor. Kurumların 7x24 ihbar hatları kurulmalı. İhbarlar mesai saati gözetilmeksizin nöbetçi ekiplerle hızlı bir şekilde değerlendirilmelidir.”
BİZLER KİMSE DÜŞMAN DEĞİLİZ, HERKES KANUNLARA UYMALI
Dokucu, “Yasadışı şekilde saka kuşu ve şahin avcılığı yapan Suriye uyruklu kişilerle ilgili gelen ihbarları jandarma ekiplerimizle kurumlarla değerlendirdiğimiz videolar sosyal medyada biliniyor. Bazıları tarafından Suriyeli düşmanı gibi lanse ediliyoruz. Bizler kimseye düşman değiliz. Bizi eleştirenlerin bizim kadar onlara yardımı olmamıştır. Bizim tek derdimiz vatanımız. Bu ülkenin doğasına çevresine kanunlara karşı gelerek zarar vermek isteyen herkesin karşısındayız” dedi.
DOĞA VE ÇEVRE KORUMA NOKTASINDA MÜCADELENİN ÇITASINI YÜKSELTECEĞİZ
Dokucu, “Doğa, çevre ve kaynakların kullanımı konusunda Tarsus’umuzu sahipsiz bırakmayacağız. Kurumların daha aktif çalışması için sivil toplum örgütü olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Vatanımızı milletimizi seviyoruz. Derdimiz kendi kulvarımızda ülkemizin değerlerine sahip çıkmak. Bu konuda mücadelenin çıtasını yükselteceğiz Allah yardımcımız olsun” dedi.
Tufan Dokucu ayrıca toplantı sonunda alınan kararların ilgili kurumlara gönderileceğini belirtti.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin