Tarsus Ziraat Odası Başkan Adayı Abdullah Seki,"Projelerle Sorunları Çözeceğim"

Tarsus Ziraat Odası Seçimleri Şubat ayı içerisinde ,Oda binasında gerçekleşecek. Tarımın içinden gelen, projeci Başkan Adayı Abdullah Seki May Life Plazada yaptığı tanıtım toplantısında muhtarlar ve delegeler ile bir araya geldi.

11 Ocak 2019 Cuma, 10:59
G: 11.01.2019 - 16:48
Tarsus Ziraat Odası Başkan Adayı Abdullah Seki,"Projelerle Sorunları Çözeceğim"
-

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından konuşma yapan Seki “ Tarımın içinden geliyorum,çiftçilerin sorunlarını biliyorum” diye konuştu.
Projelerinden de bahseden başkan adayı Abdullah Seki “ Tarımsal kalkınmaya dayalı yeni projeler üreteceğiz. Ekonomik zorlukla mücadele eden çiftçilerimizin yanında olmak için elimizden geleni yapacağız. Üreten burada kalkınacak. Bugün pamuk ürününün bitmesi ile fabrikalar kapandı,İşsizlik arttı. Tarımsal kalkınmanın olmadığı yerde ne gibi sorunlar ortaya çıktığını ;ekip arkadaşlarımız ile Antalya’dan İzmir’e kadar giderek araştırdık. Ve dedik ki artık bir değişim şart. Yeni bir Ziraat Odası şart. Bizde tüm doneleri araştırdık masaya yatırdık. Şimdi size anlatıyorum. Kooperatif kuracağız. Ziraat Odasında bir fon oluşturacağız. Sürekli bilgi veren bir oda olacağız. Eğitim veren bir oda olacağız bu yolda benzer sektöründeki iş dünyası ve kurumlar ile birlikte çalışacağız. Bu işi ezbere değil uzman kadrolar ile yapacağız. Çiftçilerimizin muhakkak sigorta yapmalarını sağlayacağız. Doğru adımlar neyse onu atacağız. Çiftçilerimizin yanında olacağız. Yaşanacak afette mühendislerimiz bölgede olacak ,avukatlarımız orada olacak ve çiftçinin hakkını almak için mücadele verecek. Tarsim Müdürü ile görüşeceğiz ve çiftçi hakkına ne düşüyorsa onu almak için çaba ortaya koyacağız. Yüzde 51 olan hakkı , yüzde 49’a indirmeyeceğiz. Avrupa Birliği hibe fonları için danışmanlık yapacağız ve bu hizmeti ücretsiz yapacağız.” Sözleri kullandı.
Abdullah Seki sözlerinin devamında “ 5 adet tarım danışmanı istihdam edeceğiz. Zaten parasını devlet ödüyor. Çiftçilerimizin buna ihtiyacı var. Uluslararası kooperatifçilik yolunu açacağız. Özellikle narenciye üzüm be sert çekirdekli ürünler için kararlı çalışmalar ortaya koyacağız. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren Kirlik mahallesinde bulunan kooperatifini daha aktif yapacağız. Ziraat Odasınıda buraya ortak yapacağız. Şıra fabrikası kuracağız ve bunu Çukurova Kalkınma Fonu ile yapacağız. Yüzde 80’i devlet gerisini kurumlar olarak biz yapacağız. Üreticinin zor şartlarda üretim yaptığını biliyoruz. Onların yanında olacağız , balı para yapsın diye bekleyen ,olmayınca tarlasını süren çiftçi değil, ürettiğini kooperatife satan bir sistem oluşturacağız.”
İnteraktif oda olacaklarını dile getiren Seki “ Çiftçi sadece aidat ödeyen olmayacak. Çayı kahvesi ile kendi evinde olduğunu göstereceğiz. Kuracağımız sosyal ağla sürekli bilgi aktaran bir oda olacağız. Yılda bir danışma toplantıları yapacağız , Burada ortak fikri konuşağacağız.32 bin üyeli odamızda toplantılarımızı geniş katılımlar ile yapacağız”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin