Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan: "Biz Genel Kurula Hazırız, Tüm Ortaklarımızı Davet Ediyoruz"

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı 1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 12.30’da Aşiyan 1 Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kooperatif Başkanı Bektaş Aslan, üyelere seslenerek, “Biz Genel Kurul’a hazırız, tüm ortaklarımızı davet ediyoruz” dedi.

24 Haziran 2021 Perşembe, 13:09
Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan: "Biz Genel Kurula Hazırız, Tüm Ortaklarımızı Davet Ediyoruz"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Geride kalan 3 yıllık çalışma döneminde başta pandemi olmak üzere, ekonomik olarak da ülkenin zor günler geçirdiğine dikkati çeken Başkan Bektaş Aslan, “Elbette zor günlerden geçiyoruz. Fakat göreve geldiğimiz günden bu yana sürekli olarak yukarı doğru tırmanan bir grafikle Kooperatifimizi, değerli üyelerimizin destekleriyle büyüttük.
 
Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Zor günler geçirdik. Anadolu’da bir söz vardır ‘Zor günleri aşmak, yiğit kârıdır’ diye… Bizde ona inandık; yılmadık, çalıştık. Kooperatifimizi, üyelerimizin destekleriyle birinci sınıf kooperatif düzeyine çıkarttık; gururluyuz” diye konuştu.
 
Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, yükselen iş hacmiyle her geçen dönem basamak atladıklarına vurgu yaparak, “Şu an Bölge genelinde faaliyet gösteren 53 kooperatif içerisinde 5. sıraya yükseldik. Türkiye genelinde ki 960 kooperatif içerisinde ise 54. sıraya geldik. Bu, emekle ortaya çıkmıştır. Bu emeğin asıl sahibi değerli esnaf ve sanatkar ortaklarımızdır” şeklinde konuştu.
 
“Yakalanan başarının tesadüf olmadığını, geldiğimiz nokta net bir şekilde göstermektedir” ifadesini kullanan Başkan Bektaş Aslan, “Esnaf kültüründen gelen bizler, her zaman üyelerimizin iyi veya kötü günlerinde yanlarında olduk. Sevinçlerini paylaştık, kederlerine ortak olduk. Görev süremiz boyunca Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi’ni her dönem büyüyen bir kurum haline getirdik. Söz verdik ve tuttuk. Kooperatifimiz için ikinci bir çalışma ofisi kazandırdık, değerli üyelerimizin hizmetine sunduk” dedi.
 
Göreve geldiklerinde 8 milyon olan plasman tutarının şu an 140 milyon TL’ye yükseldiğini vurgulayan Başkan Bektaş Aslan, “Plasman tutarımızı, esnaf ve sanatkarlarımıza yasal şartlara uyarak dağıttık. Bizler ekonomiye destek olan kurumlarız. Verilen kredileri toplayıp, daha fazla esnafın faydalanabilmesi adına çaba sarf ediyoruz. Verilen göreve layık olmaya gayret gösteriyoruz. Çok şükür ki alnımız açık bir şekilde genel kurula gidiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Yapılandırma konusuna da değinen Başkan Bektaş Aslan, “Kredi kullanıp da ödeme sıkıntısı yaşayan üyelerimize yapılandırma fırsatı doğdu. Yaptığımız çalışmada 2 milyon 100 bin TL alacağın temerrüt faizi yapılandırılacak. Bu kapsamda 646 bin 610 TL’lik miktar, yapılandırma kapsamında esnaf ve sanatkarlarımıza kooperatif tarafından hibe edilmiş olacak. Bu fırsattan yararlanmak isteyen takip borçlu ortaklarımız 31 Temmuz 2021 tarihine kadar başvurabilirler” dedi.
 
Başkan Aslan, 2021 yılında içinde bulunduğumuz döneme kadar 331 adet kredi kullandırdıklarını, 2020 yılında ise 1205 adet kredi kullandırarak ekonomi dişlisinin dönmesi için fayda sağladıklarını kaydederek, “Bu başarıda emeği geçen Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerimize, personelimize, Banka Müdiremiz sayın Özlem Küçük ve personeline, hukuk danışmanımıza, muhasebemize, diğer esnaf kuruluşlarımıza, medyaya ve tabi ki esnaf ve sanatkarlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ehlibeyt yoldaşları olsun” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin