Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Gazeteci Mehmet Canbolat’ı Konuk Etti

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus-Langen kardeş şehir projesinin temelini oluşturup, yaşamının çok büyük bölümünü Türk-Alman dostluğuna adamış ve ilişkilerin güçlendirilmesi için koordinatörlük misyonunu üstlenen Gazeteci Mehmet Canbolat’ı konuk etti.

23 Kasım 2021 Salı, 13:48
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Gazeteci Mehmet Canbolat’ı Konuk Etti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus TSO’da Başkan Yardımcısı Fuat Togo’nun ağırladığı Canbolat, Tarsus-Langen kentleri arasında ortak proje üretilmesini ve işbirliği yapılması talebini dile getirdi.
Kardeş şehirler Tarsus-Langen ilişkilerinin yürütülmesinde koordinatörlük yapan Gazeteci Mehmet Canbolat Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Tarsus TSO’da Başkan Yardımcısı Fuat Togo ile sohbet eden Canbolat, geçmişi uzun yıllara dayanan Tarsus-Langen kardeşliğinin ortak projelerle taçlandırılmasının önemliliğine dikkat çekti.

Tarsus-Langen arasındaki ilişiklerin en üst seviyeye taşınmasını hedeflediklerini söyleyen Canbolat, Almanya Frankfurt’ta düzenlenen ve geleneksel hale gelen festivalde Tarsus’u tanıtacak bir stant kurulması noktasında destek olabileceklerini belirtti. ‘’Amacımız işbirliğini güçlendirmek, Tarsus’u daha çok tanıtmak ve bilinirliliğini artırmak’’diyen Mehmet Canbolat ayrıca Almanya’da yardımcı sağlık elemanı bulma konusunda sıkıntı yaşandığını ve Türkiye’den Tarsus ile kanaat önderleriyle yapılacak işbirliği çerçevesinde ortak proje yapılabileceğine dikkat çekti. Almanya’da yaşlı nüfus oranının fazla olduğunu ve bu nüfusa hizmet edecek kalifiye eleman eksikliğine işaret eden Canbolat, ‘’Özellikle yaşlı ve hasta bakım elemanı konusunda sıkıntı var. Bu eksikliğe yönelik öğrenci yetiştirme konusunda bir program eşliğinde proje yapalım, işbirliğine gidelim.’’dedi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fuat Togo da her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtirken, Tarsus’un tanıtımına katkı sunma kararlığında olduklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin