Tarsus Ticaret Borsasının Lokasyonun da Kurulan 40 Bin Ton Kapasiteli Lisanslı Depoculuk Tesisi Devreye Alındı

Tarım ürünleri ticaretinin kolaylaştırılması, geliştirilmesi ve bölge tarımına katma değer sağlanması amacıyla bir süre önce Tarsus Ticaret Borsası tarafından başlatılan Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk çalışması tamamlandı.

09 Haziran 2020 Salı, 17:42
Tarsus Ticaret Borsasının Lokasyonun da Kurulan 40 Bin Ton Kapasiteli Lisanslı Depoculuk Tesisi Devreye Alındı
-

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Borsa tarafından bölgeye kazandırılan 40 bin tonluk alım merkezinin hayırlı olması temennisinde bulunarak " Lisanslı depomuz çiftçilerimize birçok avantaj sağlıyor. Her şey üreticinin yararına. Çiftçimiz, ürününü istediği zaman satabilir. Tüm çiftçilerimize bol verimli bir sezon diliyorum. " dedi.
Bir Başarı Hikayesi PANDEMİ'de Yazıldı.
Pandemi salgını sürecinde inşaatına ve tesisin bitirilmesi yönünde yatırımına hız kesmeden devam eden Borsa, Pandemi'de Başarı Hikayesini yazan örnek kurum olarak öne çıktı.
"Önümüzdeki süreçte gıdayı üreten ve ona sahip olan dünyaya hükmedecek" diyen Başkan Murat Kaya "Pandemi sürecinde dahi lisanslı depolarımızın hasat sezonuna kavuşturulması için çalışmalarımıza ara vermedik.Allah'a çok şükür ülkemiz kendisine yeten gıdayı üretiyor. Bu süreçte Borsamız bir başarı hikayesini de yazmış oldu."
Pazartesi itibarı ile buğday alımlarına başlayan Tarsus Ticaret Borsası Lisanslı Depolarının ( TTBLİDAŞ) 6 ay gibi kısa bir zaman zarfında tamamlandığının ve pandemiye karşı yeni başarı hikayesi yazdıklarına vurgu yapan Borsa Başkanı Kaya, "Bu süreçte Ülkemizdeki birçok kurum Pandemi Sürecini atlatmak için bir çok çalışma gerçekleştirirken Borsa olarak bizlerde bundan yaklaşık 6 ay önce inşaatına başladığımız LİDAŞ'ı yeni normalleşme sürecinin başladığı bu günlerde faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
40 BİN TON KAPASİTE
Başkan Murat Kaya, "İnşallah tüm amacımız önce bölgemizde sonra ülkemizde kaliteli yüksek verimin gerçekleşmesini sağlamak, ve bunun için Borsa olarak elimizden gelen tüm çabayı göstermek, üreticilerimize rehberlik, tüccarlarımıza danışmanlık hizmeti verebilmektir.Buradaki bir diğer amacımız ise tarımın ticaretini kolaylaştırıcı önlemleri sağlama olacaktır.40 bin ton kapasiteye sahip tesisimiz, 8 bin metrekarede kurulmuş olup, idari binası laboratuarı, siloları ile tüm altyapısı dahil toplam 15 milyon TL'sına mal ettik.
İşte gördüğünüz gibi lisanslı Depolarımızdan hem üreticilerimiz , hem de tüccarlarımız faydalanacak.Akabinde de Sanayicilerimiz faydalanacaktır.
İyi bir hizmet, iyi bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Burasının Başta borsamız olmak üzere tüm bölge üreticilerine hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Bunun yanı sıra, lisanslı deponun stopaj, nakliye desteği, analiz desteği gibi avantajları var. Üreticilerimiz, tüccarlarımız, bölgemize yetecek kapasitede lisanslı depomuz var ve ürününüzü lisanslı depoya getirin.Emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
JANDARMA, ARANAN ŞAHSI KISKIVRAK YAKALADI
BÜYÜKŞEHİR’DEN EMEKLİLERE ‘İLERİ YAŞTA BESLENME’ EĞİTİMİ
KIRSAL MAHALLE BULUŞMALARI TAŞKUYU’DA ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ
“Usulsüz Çakar Kullananlara Yeni Cezalar”
“JANDARMADAN KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU”
Mersin'de Vekil İmam-Hatip/Müezzin Kayyım Sınavı Yapıldı
TARSUS'TA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ
BAŞKAN ÖZBAYDAN, MÜDÜR DURMUŞ'A ZİYARET
KAYMAKAM AVCI'DAN İSTİŞARE TOPLANTISI
TTB BAŞKANI TEKE, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DERS VERDİ

Mersin Haber ,Mersin