Tarsus Ticaret Borsası'ndan Tarsus'un Kurtuluş Mesajı

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu yılın son meclis toplantısında 27 Aralık Tarsus’un Kurtuluş gününü kutladı.

26 Aralık 2019 Perşembe, 11:34
Tarsus Ticaret Borsası'ndan Tarsus'un Kurtuluş Mesajı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ekincioğlu mesajında; “Bu milletin vatanı için verdiği tarifsiz azmin en güzel örneklerinden biri de yokluk içindeki halkın başlattığı bağımsızlık mücadelesidir.

Bu anlamlı günde, bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğruna canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümünü kutluyorum.“ dedi.

27 Aralık Tarsus2un Kurtuluşu

Başkan Murat Kaya 27 Aralık Tarsus'un Kurtuluşu nedeniyle yayınladığı mesajında Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutladı.

Başkan Murat Kaya, Borsa'nın 2019 yılı son olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, " Tarih, bir milleti ayakta tutan en önemli şuur kaynağıdır. Türk milleti tarih boyunca bağımsız yaşamıştır. Bağımsızlığı kazanma ve varlığımızı koruma yolunda atalarımızın yaptığı kurtuluş savaşı, modern Türkiye Cumhuriyetinin temelini oluşturmuştur.

Türk milleti tarih boyunca bağımsız yaşamıştır ve asla vazgeçemeyeceğimiz bağımsızlık tutkusu Tarsus’taki istiklal mücadelesinde de kendini göstermiş, yokluk içindeki halkımız Molla Kerim'i, Adile Çavuş'u ve adsız kahramanları ile bağımsızlık mücadelesini zaferle kazanarak, bu milletin ve bu ülkenin bugünkü sathına sahip çıkmıştır.98 yıl önce yokluk ve imkânsızlıklar içinde kazanılan bu zafer bugün bizlere kültürüne sahip çıkan, onu koruyan ve yaşatan bir toplumun, daima birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar yaşayacağını göstermiştir.

Bu duygularla, hepimizin büyük bir onur ve gururla andığı Milli Mücadelemizin şanlı günlerinden Tarsus’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutluyor, 27 Aralık Kurtuluş Günü’nde bu toprakları bize vatan kılan, aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyorum” ifadesinde bulundu.

Başkan Murat Kaya, İstiklal Marşı şairimiz merhum M. Akif Ersoy’u da ölümünün 83. Yıl dönümünde anarak;
"Fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy; bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtan İstiklal Marşı'nı kalemiyle değil; yüreğiyle yazmıştır.

" Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber ,
Sana kucağını açmış duruyor Peygamber."

dizelerinde de parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, ölümden korkmadığını, hak ve hakikat uğruna verilen bir mücadele ve davanın kazanılmasında sözleriyle, şiirleriyle bir milletin hislerine tercüman olmuş, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır.

Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı'nı milletimize hediye eden Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 83'üncü yıl dönümünde rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin